Brojač posjeta
99102
 
Blog
utorak, srpanj 1, 2008
*
Danas slavimo rođendan. Veliki rođendan, jer ćemo na jesen u prvi razred osnovne škole. Moja princeza puni sedam godina, a kao da je bilo jučer kada je bila mala kao pinka kruha.


Sedam godina majčinstva. Sedam godina učenja u hodu. Tapkanja u mraku, u sumraku i pod ogromnim suncem. Ogromna odgovornost! Toliko sitnih pogrešaka, truda, učenja, straha, želja, sve za naše dijete koje smo poželjeli roditi. Ali, toliko nezaboravnih i neprocijenjivih osmijeha, zagrljaja, zajedničkih igri, i predivnih emocija. Ljubavi.

Da, ta mala bića znaju pokazati svoju ljubav sa prvim krezubim osmijehom, sa prvim zagrljajem bucmastih ručica, sa prvim 'mama' i 'tata' izgovorenih s ponosom na postignuti uspijeh.

Besane noći kada su bolesni, kada leže kraj nas u krevetu i gore od temperature. Popišane gaćice kao posljedica zaigranosti i zaborava da smo skinuli pelene, uz uvjeravanje da je najbolje da joj stavim opet pelenu da ne prlja gačice. Mali diplomate. Mali lukavci.

Iz dana u dan gledanje kako rastu, kako napreduju. Usvajaju svijet, upijaju detalje. Sanjaju intezivno nakon dana punog događaja. Vole boje, vole ljude, volje životinje i cvijeće. Vesele se iskreno. I kada nešto ne mogu napraviti ili ostvariti, frustrirani zaplaču, ali ne odustaju. Ako treba i sto puta ponovit će radnju, ali savladati će je.

Gledati kako ti dijete raste i napreduje, mislim da je takav koktel pozitivnih emocija, da riječima to ne mogu opisati. Davati dijetetu mogućnost da se što samostalnije razvija, mudrost je svakog roditelja. I kada se već nadziru crte karaktera, još uvijek ima vremena za lagane korekcije istog. Ali, veliki čovjek u malom tijelu, već je kompletna osoba, koja će se s godinama samo nadograđivati.

Velike osobe čiste duše i karaktera, da se mi odrasli ljudi možemo komotno sakriti od srama. Pametniji će gledajući djecu nešto i naučiti. Iskrenost i nevinost duše. I spontani, iskren osmijeh, koji uvijek djeluje posebno.


Da, neke su stvari neprocijenjive. Ali, tu mastercardu nije mjesto, vjerujte mi.

Sretan ti rođendan, žabice.

amami @ 16:41 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.