Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, svibanj 9, 2008
*
'Djevojku bez imena sreo sam u snovima. Nosila je haljinu satkanu od sjećanja. Oh, baby, baby, baby blue budi uvijek u mom snu. Da li znaš, da li znaš kako izgledam, da li pomisliš nekad na mene? Dal' si ti, dal' si ti ista ostala, kao nekada uvijek nestvarna?

Skinula si cipele, skakutala si bosa. Lepršala je tvoje duga raspletena kosa. Izvijala si bok, plesala si rok. A pored tebe na ulici plesali su prolaznici. Dotakni me usnama, još voli me pjesmama. Dotakni me prstima i skini bore s naših godina.

O kako si večeras lijepa i skladna kao zvuci mora. Tvoje je lice puno tajni u igri sjena tople noći. Ruke su moje drhtave. Srce je moje nemirno. U modroj zori ne zovi mi ime, prolaze sjene. Prolaze sjene, pričaj mi o ljubavi. Nek' naše usne ostanu nijeme prolaze sijene. Miriše sol u tvojoj kosi, sjećaš me na bol i vjetar me nosi. Prema tebi kao brod na grebenje, razbit' će me opet staro nevrijeme, ali svejedno je kad znam da tebi pripadam.

I kad se smiješ, smijem se s tobom. Nebo vraća osmijehe. Sve što želim, to si ti. Tvoji sneni pokreti. Šapat tvojih usana. Tvoje oči nemirne. Nebo vraća osmijehe. O, kako divan je grad, kad budi se dan, jer sa mnom si ti da ljubav mi daš. O, šalalala. Ovu pjesmu ona dobro zna. Ako me pitaš, ako me pitaš, dat' ću ti sve, dat' ću ti sve.

Ti nisi htjela laž, dobro te znam, dobro te znam. Al' nisi mogla ne, priznati sve, priznati sve. A sada već je kasno, kasno je za oproštaj. Idi, na kraju mi je rekla adio i ne žali. Život stalno piše priče, nekad sretne, a nekad nema sriće. I 'ko bi sada zna, 'oće li se jednoga dana vratiti. Kraj, sada je kraj, ne želim više dodir tvoj. Riječ, još samo riječ i to je sve.

Peroni su pusti, hladna je noć. Dok čekam pod satom na posljednji vlak, ja zviždućem vjetru da zavaram san. Melodiju plavu, iz filma je znam. Mjesec je pun, obala sna. Ti nisi tu, šapuće noć. K'o u snu, tražim znak, more briše korake. Tihi sjaj valova, budi moja sjećanja. Jučer se stvorila tvoja slika ispred mene. Osjetio sam nešto il' mi se učinilo na tren, kao nekad davno kad sam bio u tebe ludo zaljubljen.

A mislila si da te neće boljeti, ako odeš prestat' ćeš me voljeti. Ali uzalud je sve, još uvijek voliš me. Prašina sa ulice čuva tvoje tragove, tamo kuda prošla si. Samog sebe pitam sad gdje sam to pogriješio, gdje sam to pogriješio. A gdje si ti? Jedina moja ljubavi. U tvome snu, da li još uvjek postojim?'


amami @ 09:17 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.