Brojač posjeta
99102
 
Blog
petak, kolovoz 15, 2008
*
Kiša je opet splahnula sve nedaće jednog ljetnog, sparnog dana. Donijela svježinu svojom postojanošću. Vapaj nemogućih visokih tlakova kada mirisi postaju intezivniji. Podno proplanka, pod niskim tmurnim oblakom, bila je kuća. Ispred kuće pregledno prostranstvo prirode. Ravnica. Prirodno stvorena. Svako toliko nagrđenog sklada s ponekom stijenom ili povećim kamenom koji je stršao u toj ravnini. Ljetno cvijeće koje je prošaralo zelenilo trave. I uskladilo omjer boja. Sve do jednog brežuljka, tamo daleko, gdje je započinjala šuma.

Podno trijema kuće, na terasi, sjedilo je dvoje mladih. Drvenu klupu netko je davnih dana pametno ukrasio raznobojnim jastucima različitih veličina. Udobnost sjedenja na tom mjestu očito je bila prioritetna. Tišina nije vladala. Kišne kapi stvarale su zvukove padanja po već natopljenoj zemlji podno terase. Ili po tamno zelenim mesnatim listovima biljke koja se šepurila svojom posebnošću i divnom ljubičastom bojom svojih rijetkih cvjetova.

Temepratura je pala za dobrih desetak stupnjeva u zadnjih sat vremena. Činilo se kao da je privremeno jesen zakoračila u tu scenu. Po načinu na koji je kiša padala. Po svježini koju je donijela. Mladi se muškarac podigao i gracioznim hodom odšetao do ulaza u kuću. Uskoro se vratio, noseći u rukama tanku deku, nježno plave boje. Sjeo je na isto mjesto i rastegao deku preko njenih i svojih nogu. Vratio svoju lijevu ruku na isto mjesto. Njena ramena. A ona je vratila svoju glavu u prvobitni položaj, naslonivši se na njega. Na njegovo rame.

Tišina je opet prekrila trijem. Samo kiša koja je pričala svoje mokre priče. I njihova besmrtnost, nastala na pragu njihove mladosti. Zaustavljeni u vremenu koje ide dalje. Bez mogućnosti da se na njihovim licima išta očita. Osim, mudrosti pogleda i izučenog govora tijela. Tamo negdje, prije puno godina.

___________________________________________

♪♫♪♫♫♪♫♪
"Only happy when it rains" Garbage


. . .
amami @ 22:05 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.