Brojač posjeta
99102
 
Blog
utorak, kolovoz 26, 2008
*
Opet sam se navukla na tebe. U mirisne niti se zaplela. Tako jednostavno. I zaplovio si mojim mislima. Brzo. Preplavio moje tijelo čežnjom. Tako lako. Osvojio moj osmijeh. Iskreno. Poput lista koji lebdi nježno otrgnut od grančice. I pušta da ga vjetar odvede u zadanom smjeru. Smiren i pun povjerenja. Poput hrabre kapljice rose, koja se ponosno cakli na dnu lista. I s jutrom, polako, klizi ka vrhu. Dok se konačno ne prelomi pri rubu i prepusti slobodnom padu. Sretna što je postojala. Pa makar, samo to jedno jutro.


A onda, stigli su oblaci. Oluje. Vjetrovi novih smjerova. Nepoznata lica preplavila su naše prostorije. Zaprljali su naše stope. One iste kojima smo tako dugo koračali. Nemilosrdno otkinuli glavice cvijeću. I bez ikakve trunke zanimanja prema mirisima ili bojama, ostavili ih nasred puta. Odbačene. Da ih drugi gaze dok onuda hodaju. Da više nikome ne mirišu. Ili ukrase trenutak nježnosti. I pokosili su travu. Ostala je samo zelena boja. Više se nisu vidjele žute i bijele točkice. Jer, više nije bilo ni maslačka, ni tratinčica.

I kada se već činilo da nikome spasa nema, sunce je ugrijalo. Iz dana u dan, postojano bilo. Svjetlilo. Obasjalo. Toplim zrakama milovalo sva nasmijana lica. Biljkama dalo novo listanje. Pupanje i cvjetanje. Ljudima koji to cijene, podarilo pregršt nježnih mirisa. Plejadu predivnih boja. Kao i trenutak kada smo se sreli. A oko nas je zelenilo vladalo. Dok je lavanda carovala. Uz kamenje koje je netko davnih dana poslagao. I naišli smo na tragove naših stopa. I bile su očišćene. Obnovljene. Da bi opet po njima mogli hodati. Bez straha da to možda nije naš put.


__________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Summer Wine" Ville Valo feat. Natalia Avelon

.
. . .
amami @ 20:48 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.