Brojač posjeta
99107
 
Blog
četvrtak, travanj 24, 2008
*
Ležala je glave naslonjene na njegovo krilo. Opustila se, kao i uvijek kada je bila uz njega. Imao je tu energiju koja bi je obavila svojom mirnoćom, kakvu nikakva tableta za smirenje joj ne bi mogla dati. Bila je noć i bili su u autu na parkiralištu ispred njene kuće. Kasni susret ljubavnog para koji se cijeli dan nije vidio. Pokušaj nadoknađivanja izgubljenih sati koje su proveli odvojeno. Želja za  'biti' jedno kraj drugog, makar i na sat vremena.

Pričao joj je o provedenom danu, razgovorima i dogovorima, kilometrima iza sebe. Pričala mu je o poslu, pisanju i telefonskim razgovorima. U jednom trenu, oboje su zašutjeli. Polumrak joj je omogućio da mu osmotri oči, koje su je tog trena nježno pogledale. Neizgovoreni zaključak da uopće ne moraju pričati nadvio se nad njima.


Spustio je usne na njene. Voljela je njegove poljupce. Voljela je silu kojom djeluje na nju. Naučila se davnih dana spontano mu se predavati. Bez razmišljanja. Bez zadrške. Svojevremeno, za nju je to bilo totalno kockanje. Nikada se nije tako neoprezno predavala nekome. Uvijek u njoj živio je onaj strah od povrede, onaj mali kukac sumnje koji postojano živi i stalno upozorava. I onaj trenutak, kada pomislimo što ako ispadnemo smiješni, preemotivni, neshvaćeni? Ili pak, pokažemo previše, točno onoliko koliko nam je u biti stalo?

Da, s njim se kockala. Drugačije nije niti mogla, sve i  da je htjela. S vremenom, dokazao joj je da je vrijedan tog vala strasti, te iskonske ljubavi. Nije iskoristio njene slabosti. Nije zloupotrijebio svoju moć. Samo je bio kraj nje. I dalje isti. Štoviše, još i bolji.


Ponekad, kocka padne i u našu korist.

Kasnije te noći, sanjala je predivnu plažu. Hodala je duge, raspuštene kose. Slamnati šešir i sunčane naočale štitile su je od sunca koje je postojano grijalo sve pod sobom. Na sebi je imala dugu, bijelu lanenu haljinu kojom se lagani vjetar poigravao, dižući je lagano ili pak priljubljujući je nježno na njene noge. Hodala je bosa po prekrasnom pijesku, toplom. Nosila je bočicu vode i knjigu. Tako hodajući, svako toliko ugledala bi školjke u pijesku, bljeskove ostataka puževih kućica koje su hvatale odsjaj sunca. More je bilo mirno. Svako toliko mali bi val zaplahnuo plićinu, osvježavajući ugrijan pijesak. Plaža je bila prazna. Tišina se širila odasvud.

Odjednom, dječja cika. Pogledala je iza sebe i ugledala malo dijete, od neke dvije godine kako trčkara prema njoj. Curica. Ispod bijelog šeširića plesale su joj crne kovrčice. Iza nje, sporijim tempom išla je djevojčica, veća. Školsko dijete, duge smeđe kose pokrivene maslinastim šeširom i s naočalama za vid. Iza njih, muškarac. Isto kao i ona, zaštićen od jakog sunca.

U trenu kada je mlađe dijete dotrčalo do nje, spontano je spustila knjigu i bocu na pijesak, te je uzela u naručje. Bila je začuđujuće lagana. Kao da je zaboravila kako su mala djeca jednostavna za nošenje u rukama. Zagledala joj se u plave okice. Stigla je i druga djevojčica koja joj je dala poljubac u obraz. Smješkala se nekako zafrkantski, namignula joj je i popravila šeširić curici u njenom krilu. Promatrala ih je, čas jednu, čas drugu. Tek na njegov dolazak do nje, skidanje naočala, susret s dva plava oka i izjavu da nije valjda mislila da će je pustiti da se odmori od njih, shvatila je... 'Ovo je moja obitelj.'


amami @ 10:16 |Komentiraj | Komentari: 38 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.