Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, kolovoz 15, 2008
*
Ponekad poželim da mogu nešto što nije moguće. Jer su me ograničili ovim tijelom. Jer su mi nametnuli dimenziju u kojoj živim. I povrh svega, nagradili me donekle zdravim raciom koji sve to nadgleda. Da. Ponekad poželim nemoguće.

Kao kada gledaš neki film. I toliko si ufurana u njega da imaš osjećaj kao da si tamo. Kao da se tebi događa ta ista radnja. I na licu ti se vide emocije sa svakom promijenom kadra i dijaloga. Duboko u sebi poistovjetiš se sa određenom ulogom ili cijelom radnjom. I dišeš kroz minute trajanja filma. Gledaš radost glumaca i ti si radosna. Gledaš patnju i tebe zaboli. Njihove suze djeluje na tebe. Uskoro i tvoje oči pune se suzama. Saživiš se sa glumcima. Osjetiš mirise mjesta radnje. Živiš zadanu fabulu. I kada stigne 'the end' ostavi te u nekom maglovitom oblaku. Pod dojmom svega viđenog, doživljenog. Proživljenog.

Ili čitaš neku knjigu. Beletristiku. Roman koji možda nije dobio niti jednu posebnu nagradu. Jer, nema neke vrle književne vrijednosti u svijetu učenih ljudi. Nije splet prekrasnih riječi koji potiču da se o toj knjizi priča. A i tema je mnogima odbojna. Neshvatljiva. Na granici mogućeg. Ili već dobrano nemoguća. Ali, nije bitno. Tebi je u tom trenu savršena iz nekog razloga. Drži te budnom cijele noći. Saživiš se s njom. Čitaš stranicu za stranicom dok noć jedri kroz vrijeme.

Osjećaš sve nedoumice same teme koje su te uhvatile u zagrljaj. Jer imaš sklonosti empatiji. Jer, voliš kada te posebnost nečega oduševi. Kada ispisane stranice prubude u tebi sklonost ka misticizmu. Ali i ostale normalne osjećaje običnih ljudi. I kada Bellu boli, boli i tebe. I kada ona dubokoumno razmišlja, razmišljaš i ti. I kada se ona smiješi jer ga je ugledala, osmijehneš se i ti. Od srca. Jer, navijaš za Bellu. Želiš joj sreću i sve najbolje. Razumiješ je. Osjećaš je. Jer, nakon dvadesetak stranica romana, ti si Bella. Čak ti i kosa miriše na šampon od jagoda. Bella. I satima kasnije, nakon što si odložila knjigu.

___________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Sentimento pentimento" Neri per caso

. .
amami @ 15:16 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.