Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, srpanj 4, 2008
**
Uvod:

Ispričati ću Vam jednu priču. Ali prvo upozorenje: Post je jako dugačak i uporni neka slobodno zapale cigaretu ili si natoče hladne vode. Ipak, dijelim ga na dva dijela.

Priča je istinita i dogodila se jutros. Osobno meni. Samo tek sam sada stigla sjesti i napisati je. Akteri poimence (iliti po nicku) namjerno su izostavljeni. I nije poanta trač, koliko je poanta u tome što se to dogodilo meni, ovdje na blogeru. I nije bitno od koga je krenulo, ni zbog čega. Niti je prvi put. A mene ne zanima. Ali, na nagovor određenih blogera (da, neki su javno, a neki skriveno ostali čak i nakon tih tračeva), odlučila sam napisati pričicu.

Nisam uvrijeđena, nisam povrijeđena, samo sam iskreno rečeno prvo bila jako šokirana. I to količinom truda, mašte i volje da se mene što više lažima i upozorenjima oblati. Ali kasnije, sve je otišlo u smijeh. I na još nekoliko adresa. I neću vraćati, osvećivati se, tuliti, vrištati i slično, samo ću podijeliti današnji doživljaj s Vama koji budete ovo čitali.

Komentare ću isključiti. Smatram da su nepotrebni na ovaj tekst, budući da se sam tekst koji se dila netom tiče strogo mene (i nekih nickova koje ne želim spominjati). Osobe koje stoje iza cijele ove šarade za koju sam ja tek danas doznala, prepoznati će o čemu pišem. Njih sam nazvala dušebrižnicima u naslovu. A sada priča...

*
Jutro je započelo sa upornim suncem i visokom temperaturom. Otvorila sam prozor i vrata i napravila propuh. Vjetar se počeo uvlačiti. Osvježenje zraka u prolazu dotaknulo je moju toplu i znojnu kožu. Osjećaj ugode bio je trenutan. Voljela sam ljeto. Propuh je zvučao kao najbolje riješenje, budući da klimu nisam htjela upaliti.

Zadnjih dana osjećala sam nešto čudno. Nisam imala problema vezanih uz obitelj, niti uz posao. Osim klasičnih svakodnevnih sitnica, velikih problema nisam imala. Ali, nemir koji sam osjećala, pričao je drugačiju priču. Sjela sam za radni stol i išla provjeravati mailove. Imam ružnu naviku ne otvaranja mailova i po nekoliko dana. U inboxu između ostalih mailova, naišla sam na jedan vrlo zanimljiv tekst.

Netko me je htio upozoriti da nije zlato sve što sja. Da je sve poskupilo tokom europskog nogometnog prvenstva, jer ljudi znaju biti ovce i kada im daš novu vrstu zabave, na cijene i pozadinu priče neće niti reagirati. Da je ljude lako uvjeriti sa nekoliko riječi, „dobrodušnih“ štoviše. Da je prelako napisati nekoliko suptilnih laži o nekome i razdijeliti ih na više strana i ocrniti tu osobu, a da osoba o kojoj se radi nema pojma o tome. Da su svi hrabri kada se napravi klon koji kreće u akciju pljuvanja po nekome. I da se pazim kome što priča i kome vjerujem, jer netko mi stvarno želi zlo. Opaska anonimnog autora bila je očito iskrena.
(kraj prvog dijela)
amami @ 16:23 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.