Brojač posjeta
99102
 
Blog
ponedjeljak, kolovoz 18, 2008

_______________1.______________

Na fotografiji žena. Svojevremeno uhvaćena u trenu. Jedna svakodnevna scena, bez šminke. Duga, kovrčava crna kosa. Tada, u temperaturi. U njegovom stanu. Sjedi na kauču. Tada, uz jednu bebu koju je photoshop sakrio. Razniježena zbog pristustva tog istog bića. Sa sjajem u očima zbog borbe tijela protiv viroze.

Druga fotografija prikazuje uređenu ženu. Prilika je bila jedno vjenčanje u metropoli. Podignuta kosa sa kineskim štapićima u punđu. Ljubičastim nijansama namazane oči. Nježno sjajilo na usnama. Pristojni dekolte crne tunike. Stoji kraj svoje velike ljubavi. I njega je photoshop sakrio. Čuva njegovu privatnost. Čuva sve njegove tajne. Jednom približena i intimna, zauvijek uz njega. Odana do kraja života.

Na upit ne šalje fotke. Ali predomišljala se. Poslala je na svega dva maila. I bila totalno krivo shvaćena kasnije. Kao da se nudila. Kao da se nabacivala. A žena uopće o tome nije znala ništa. Ona je naprosto bila dobrodušna u odnosima. Bez trunke zlobe ili ikakve proračunatosti. Sretna sa svojim ljubavnim životom. Bez potrebe za slobodnim ili zauzetim muškarcima. Spremna samo na pisanje. Na zdravu i normalnu komunikaciju.

Ali nije zamjerila. Kužila je da su slova samo osuđena na jednu plohastu dimenziju. Da je igra riječi opasna za one koji nisu spremni snositi i poslijedice istih. I znala je da se kao i uvijek, i ovo dogodilo sa razlogom. A o tim se fotkama pričalo. Pričalo se o puno toga. Pričalo se i danas na kavi. Isto puno. Iskreno. Do boli.

I nakon svega, što reći? Da ta žena nikada neće postati pametna. Da nikada neće moći prestati vjerovati ljudima. Da oni koji rastežu neke priče idu do tih krajnosti, da im se divi. Da. Divi im se! A njeni „prijatelji“ neka i dalje to budu. Jer eto, nitko nije savršen. Pa tako niti ona.

________________2.________________

Talasajmo, talasajmo. Dodirnimo. Zamutimo. Uplašimo. Nadmašimo. Povjerimo. Pokrenimo. Slušajmo, samo da bi odali dalje. Hajde, još samo malo. Kolaps je blizu. Uspjeti ćemo. Uskoro i četvrti jahač stiže. A onda, sve je riješeno. Tko je kriv? Nitko kriv nije. Blaženo neznanje.

A jednom upleteno, zauvijek zamotano. Nema povratka. Laži postaju istina. Istina postaje laž. Iskrivljena slika u ogledalu. A odraz se oblikuje kako kome odgovara. Misliš da imaš prijatelje. Iskreno i naivno. Tako glupo. A onda prijatelji postaju licemjeri koji ti i bivše ljubavi obmotavaju u celofan. Sve da bi i njih zaveli. Zavadi pa vladaj.

Svatko sa svakim. Svi za sebe. Svi protiv svih. A svi zajedno.

_________________3._________________

Quando la gente ti riempie dei suoi calcoli e non ce la fai più. Vaffanculo in macchina a scuarciagola. Non ti sente nessuno. Nessuno si incazza con te e scarichi tutta la merda che ti hanno buttato addosso. Se ancora non ti sei liberato prendi le persone che piu ti hanno dato fastidio e gli dici vaffanculo in faccia. Funziona. Solo adesso mi devo trovare le persone in faccia. O forse, ne anche questo.

_________________________________________E questa canzone è dedicata a tutte le "persone" che parlano con malevolenza e giudicano la gente dalle apparenze!

♪♫♪♫♫♪♫♪
"Vaffanculo" Marco Masini

.

. . . . PS. Obećala sam da ću i fotku stavit, ali predomislila sam se. Kako, zašto? Pa, da se ne zaljubite u mene, naravno!

ae...
amami @ 20:12 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.