Brojač posjeta
99107
 
Blog
subota, travanj 5, 2008
*
Voljela je miris šume. Mokra zemlja i trava, i borovi. Dugo si već nije priuštila šetnju kroz šumu. Taj dan se spletom okolnosti, vozila kroz nju. Sunce je već polako zalazilo, ali i dalje neumorno udaralo u oči pri svakom izlasku iz zavoja na cesti. Zrake su još imale dovoljnu snagu da kroz bor obasjaju sve iglice i poigraju se lomom svjetlosti. Predivno je bilo spustiti prozore i udisati taj čisti zrak. Tišina, koja nije bila tišina, obavila je cijeli Gorski kotar. Vozili su dosta polako, kao da je svaki metar te prirode bio najbitniji u tom trenu. Kao da je davao onu nekad izgubljenu snagu i volju za bolje sutra. Ova priroda ima takvu moć, pomislila je dok joj je vjetar mrsio kosu.

Ramonesi su kvarili ritam te prirode. Ili, možda baš i nisu. Možda baš zato što je to bio tribute band, a ne pravi. Ali, ritam je bio itekako bitan. Kao i onaj njihovog razgovora koji su tada vodili. Zanimljivo, iskreno i nadasve s obostranom željom za izjašnjavanjem, objašnjavanjem i pravilnim shvaćanjem jedno drugog. Zadnjih su dana bili intezivno jedno pored drugog. Čudno, kada je prije znala poželjeti, uvijek bi joj se odbilo o glavu. Gorkim raspravama ili mučnom šutnjom. Teškom situacijom i frustracijom zbog nemoći. Tako prokleto ružnim riječima rečenim u afektu. Optužujućim pogledima, koji su znali rezati zrak i njihove tada razočarane duše. Činilo se kao prošlo svršeno vrijeme. Ovaj razgovor zvučao je obećavajuće.

Pogled s njegovih očiju usmijerila je prema jezeru koje se izložilo pod cestom. Divila se uvijek tom gradiću. Poželjela je da se zaustave, da kao toliko puta do tada s vidikovca usmjeri pogled i zamisli sebe u ljetnim mjesecima kako uživa na terasi nad samom vodom. Davno je odlučila, ako bude prilike jednog dana, jedna mala kućica za odmor od bučnog grada, biti će baš tamo. Prilika još nije bila stigla, ali zato je taj savršen pogled nije ništa koštao. Ipak, nije mu ništa rekla. Sumrak je već pokrivao krajolik, i htjela je što prije stići do doma. Umorni su bili oboje. Cijela ova situacija hranila je, ali istodobno i oduzimala previše energije na objašnjavanju.

Pri ulasku u njihov grad, shvatila je sve. Ne treba bježati od istine, ne treba je negirati, jer ona tako neće nestati. Samo će se privremeno prikriti, jer mi tako želimo. Ali, čim pomislimo na nju, preplavit će našu nutrinu takvom jačinom i snagom, da nam više neće dati prostora za samozavaravanje. Istina je prije svega, istina. Ostalo je nije niti zanimalo.


amami @ 22:20 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.