Brojač posjeta
99102
 
Blog
nedjelja, rujan 28, 2008
*
Tiho prolazim pored zidova koji su nekada moje grlene osmijehe odbijali visoko u nebo. Trudim se proći nezapaženo. Pokušavam ne pomisliti na prošlost. Na sve ono što su mi ti zidovi svojevremeno značili. Nepokoreno koračam uz njih. Svijesna da je još puno koraka ispred mene. Popuštam impulsu koji me grize. Ruka mi se spontano diže da pogladi grubost starog zida. Prsti su nestrpljivi. Dodiruju. Istog trena slike zaplešu obojani ples u mojem sjećanju. Da. Bila sam sretna.


Nježan, jedva primjetan osmijeh pomiluje mi usne. Oči su ostale zatvorene od trena dodira sa sivom materijom. Kamen je hladan. Hrapav na dodir. Ipak, dodirujem ga kao da je nešto meni trenutno najdraže u životu. Koliko puta sam prolazila ovuda ne mogu reći. Godinama. Skoro pa svakodnevno. I kada je iz njega vrištala vrelina upijenog sunca. I kada je plakao suzama kiše. Kada je pjevao harmama bure. Čak i kada je svega par puta bio ukrašen pokrovom snijega, onog sramežljivog i rijetkog koji je brzo nestao. Toliki mjeseci. Godine. Toliko vremena.

Prekasno je. Nikoga neću sresti. Dobro odabrano vrijeme. Svi su usnuli. A hladno je već. Bura ne popušta. Ali, meni je ovaj oproštaj potreban. Nisam više mogla zatvarati oči i praviti se da ne razumijem. Izbjegavala sam te u maniri odlično izvježbanog tajnog agenta. Samo što ovaj agenat sebi više nema što tajiti. Jer, kada bih te vidjela negdje sa strane, slučajno, cijela bi mi nutrina vrisnula od čežnje. Od boli. Poput lopte energije pohrlila bih ka tebi, samo da se nisam kočila. Zato sam se i došuljala do ovog mjesta usred noći. Znala sam da se nećemo sresti. Ali ovo kamenje u zidu morala sam dodirnuti. Pozdraviti se. Zahvaliti.

Ostaviti ga kao nijemog svjedoka jednog vremena. Na istome mjestu kao i prije mene. Prije nas..
amami @ 20:11 |Isključeno | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.