Brojač posjeta
99102
 
Blog
četvrtak, ožujak 6, 2008
*

Soba. Mirisna i mala. Osunčana jutarnjim suncem. Stajala je uz rub kreveta raspuštene i neuredne kose. Ogrnuta samo starim, sivim pletenim majonom. Bosih nogu. Gledala ga je kako spava. Mirnim snom. Spontano, htjela je spustiti usne na njegove obraze, onako nježno. Udahnuti miris njegove kože kada bi nos stavila na njegov vrat. Prstima proći vrhove njegove kratke kose. Ali nije.

Nakon prvotnog poriva, samo se okrenula i vratila u dnevnu sobu. Nervozno je zapalila cigaretu i duboko udahnula prvi dim. Nije volio to što puši. Smetalo ga je, ali trudio se ne prigovarati joj. Davnih dana upozorila ga je na to, poučena prijašnjim iskustvima. I poštovao je to. Ali svako toliko donio bi joj paketić žvakača. Voćnih. Da je ljubi onako kako ona to voli, a da mu miris nikotina ne smeta. Prihvaćala je to, svijesna da nekome tko ne puši, stvarno smeta smrad cigara. Pa, i njoj je smetao u stanu, na zavjesama, na robi, u kosi. Ali, potreba za nikotinom bila je jaka. Ja sam slabić, pomislila je stavljajući cipele.

Nemir. Pokušavala je shvatiti što ju je to jutros natjeralo da ustane ranije. Nikada se nije budila prije njega. Imali su neprocijenjiv jutarnji ritual. Samo njihov. Uvijek bi je on probudio nježnim dodirima. Otvorila bi oči i mazno se privila uz njega nakon kraćeg rastezanja. Tek bi mu tada rekla dobro jutro i uživala u predivnoj intimi buđenja. Pogled, nježan. Dodir, još nježniji. Miris, tako poznat i smirujući. I divna toplina dva isprepletena tijela. Da, jutros se probudila bez toga. Glasan zvuk zatvaranja patenta na putnoj torbi proparao je tišinu.

Nježan poziv njenog imena povratio ju je u stvarnost. Razmišljala je grčevito i gasila cigaretu. Još se nije ni snašla u mislima, a već je stajao ispred nje sa zabrinutim pogledom i pitanjem je li dobro. Bio je iskreno pažljiv i zbog toga ga je i voljela takvom jačinom. To je bio jedan od razloga njene kompletne predaje njemu u tako malo vremena. Bez zadrški i bez strahova. Živjela je uz njega danas, u sadašnjosti i uživala u svakoj minuti. Jučer i sutra nisu je zanimali. Nisu postojali. Samo oni, sada, taj tren, taj dan. Osim jutros. Jutros je bio nemir između njih.  

Stojeći ispred njega, osjećala se tako mala i zbunjena. Kroz glavu joj je prošla misao da se on tek ustao i da mu sigurno sva smrdi na pušenje. Htjela se malo odmaknuti, ali on joj je obujmio dlanovima lice i nije puštao. Uz riječi da ne bježi od njega i dubokog, iskrenog pogleda. Lomila se u sebi. Srce joj je ludo lupalo i samo se poželjela skloniti od njegovog pronicljivog pogleda. Poznavao ju je predobro. Zatvorila je oči nadajući se barem dobiti na vremenu koju sekundu. Smirivala je misli. Sakupljala je zadnje mrvice hrabrosti u sebi. Iskreno, sa stilom žene koja se ne boji reći ono što osjeća, otvorila je oči.

Gledao ju je pomalo zabrinuto, ali i ohrabrujuće. Uvijek joj je bio velika podrška. Tako pun razumijevanja, tako suosjećajan. Spreman na razgovor kada bi mu se obratila. Bio je sve što je željela u jednom muškarcu. Ali ipak, nije bilo u redu prema njemu. Misao se rađala u glavi i znala je da je sazrijelo vrijeme da mu kaže. Kidala ju je pomisao kako će ga zaboljeti. I nju je već boljelo. Tihim, ali odlučnim glasom rekla je:
„Oprosti mi, ali nisam spremna.“

Kao da nije razumio što govori, dječački se nasmiješio. Uhvatila mu je dlanove i nježno ih odmakla sa svojih obraza. Tek tada vidjela je promijenu u njegovom pogledu. Shvatio je da je spremna za odlazak. Odjevena. Sa cipelama na nogama. Pogledao je u stranu i vidio torbu zakopčanu. Brzim pogledom po sobi uočio je da nedostaju njene stvari i sitnice. Gledajući na situaciju ozbiljno, vratio je pogled na nju. No, ona je tada već stajala kraj izlaza sa torbom u ruci. Tužnog pogleda u očima, okrenula je leđa najdivnijem muškarcu i zatvorila vrata za sobom.

amami @ 21:32 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.