Brojač posjeta
99102
 
Blog
utorak, ožujak 18, 2008
*

Skrivena u kutu sobe, u grčevitoj pozi preplašenog djeteta, čekam da noć konačno ode od mene i dozvoli mi da dišem smireno. Da se sakrije na drugu stranu planete, da nekom drugome donese mrak, da konačno mom srcu mogu objasniti da je sve u redu i da može prestati lupati tako čudnim i nepredvidljivim ritmom. Ali čekajući, shvaćam koliko je uporna ova noć i da tako potrebno jutro neće doći brzo.

Minute se vuku sporije i od puža koji slini po travi i zemlji, vjerujući da ide najbrže od najbržeg šta je ikada išao. Sati se čine kao nijemi film koji se neprestano vrti i prikazuje u nečijoj glavi, s nezaobilaznom glazbenom podlogom klavira i pijaniste predanog svom sviranju. Čak je i zidni sat stao, i nije bitno šta su mu baterije prazne, koliko bode činjenica da je stao baš noćas.

Zvuk kapi koje stalno padaju podsjeća na never ending story, na vječno prokletstvo svih koji mrze kišu, a imaju je svaki dan. Vlaga je toliko prisutna i jaka, da se bojim da će me otopiti. Ne, nisam kockica šećera, niti smotuljak ružičaste šećerne vune koja svojim postojanjem stavlja dječici osmijeh na lice. Količina usamljenosti je dovoljno jaka da se čini kao da ću samu sebe otopiti.

Primičem se prozoru s mišlju ima li smisla čekati jutro?! Ta, nisam odmorna, a ni sposobna prevaliti cijeli dan bez barem sata spavanja. Hodati kao ljuska bez sadržaja i nije mi najbolje rješenje za sutrašnji dan, samim time šta sadržaj daje stabilnost i težište toj ljusci. Zato je meni san najljepši dio dana, jer tada ne moram misliti i truditi se samu sebe odvratiti od tih misli koje mi sada kradu noć, san, i mene cijelu.

Odustajem od čekanja divnih boja zore, znajući da boja neće biti, barem ne onih koje meni trebaju i koje moje oči žele upijati. Sivi tonovi i onako su mi postali nezanimljivi i prazni. Ne trebam ih da s njima dočekam dan. Liježem svijesna da usnuti neću, barem ne brzo kako bih željela. Samo se sklupčam u pozu djeteta zaštićenog majčinim tijelom i tjeram misli od novog dana, da ga očistim od svega prljavog i štetnog za njega.

Krenuti putem sunca, da, to bih htjela. Uz društvo nemirne i bistre rijeke koja mami sve živo svojim predivnim brzacima i svojom ledenom tekućinom kao eliksirom vječne sreće. Imati moć razbiti tmurne oblake jednim trzajem snažne munje, voljela bih raditi iz hira. Noćas iz potrebe, htjela bih mjesecu obraze pokazati, tamnim pogledom svjetlucavu loptu na nebu gledati i onako dječje i nevino lagano se smješiti, znajući da je sve u redu jer je on tu.

amami @ 01:55 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.