Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, travanj 25, 2008
*
Vozile su se prema Opatiji. Već poduže vrijeme nisu zajedno bile vani. Noć je bila prava proljetna. I dok je Aerosmith svirao jednu od svojih boljih laganica, zaobilaznicom su prolazile iznad Rijeke. Uskoro su već bile na cilju. Parkirale su u harboru i krenule šetati kroz park. Već su tada čule taktove žive svirke.

Prva se poveselila, konačno malo mjuze uživo. Druga je bila već pomalo umorna. I ona je željela večeras doći, ali put do Opatije drugačije je zamislila. U biti, više se veselila povratku prema Rijeci, ali večer nije bila suđena ispuniti joj želje. Na kraju, ispalo je kako je ispalo, ali bilo joj je žao. I dok je prva koračala kao razigrano dijete, neovisno o tome što je do malo prije radila, druga je posegnula u torbicu za mobitelom. Nazvala je nekoga. Razgovor je bio podosta kratak. I na kraju, poslala je pusu i prekinula vezu. Došetale su do kraja parka.

Al', čemu strah i čemu sram? Ja neću više čekati ni dan, galama zove, ali neću s njom: idem tamo gdje je sve po mom!
Da ne poludim, da ne mislim, da ne čujem i ne vidim, da ne izgorim u sjaju tom, idem tamo gdje je sve po mom.

Riječi pjesme koje su jasno stigle do njih. Prva je poskočila od veselja. Druga se nasmijala njenoj reakciji. Točnije bi bilo reći da je prva u biti bila druga, a druga prva, ali to sada nije bilo bitno. Ušle su na sporedni ulaz. Prvo što su primjetile bila je masa mlađih ljudi. To im se svidjelo, konačno negdje gdje nema maloljetnika, ali ni puno starijih od njih dvije. Ali ono što je drugu (koja je u biti bila prva) oduševilo, bio je način na koji su bili odjeveni. Uvijek je to gledala. Odijelo ne čini čovjeka, ali puno govori o njemu, bilo je njeno mišljenje. A ovdje su svi pričali vrlo sličnu priču. I osjećala se ugodno.

U vremenu tople vode pali smo i zaspali, snovi su nam blijedo-sivi, a košmari mali...
Tako-tako, tako-tako, vidimo se jednom... ako...
Tako-tako, tako-tako, jer tako je lako.

Začuđujuće, ali prva nije popila alkohol, nego je uzela coca-colu kao i druga. Glazba je bila odlična, uskoro niti ljude oko sebe nisu primjećivale. Došle su na koncert i njemu su se i posvetile. Malo su i zaplesale, više kao gibanje bokovima u ritmu ili pak lupanje nogom. Drugoj su tu i tamo i ruke poletjele, previše je voljela ples. Kada bi je glazba ponijela, zaboravila bi gdje se nalazi. Ritam u njoj jednostavno bi je tako ispunio da bi se njeno tijelo samo prepustilo. Vrlo brzo bi se kao umirila, kada bi shvatila da nije sama i da je možda netko i gleda.

Tako logičan je svijet. Tako logičan je, znam. Običan i logičan je dan.
U svakom zrnu je Budha. Iz prikrajka radi čuda. Pomiče red u vremenu. Nervoza bježi, jer sve je u ravnoteži. Zvijezde na klackalici su, samo kad si tu.

Kada je koncert završio, prva je htjela ići na još jedan u blizini. Druga ju je samo značajno pogledala, dajući joj svojim pogledom odgovor. Pitanje je bilo kada će koncert započeti. Drugoj se nije čekalo još satima do početka istog. Prva se pokorila, prihvaćajući činjenicu da je već stvarno bilo kasno, a sutra se radi. Uskoro su putovale prema doma.

Naša srca, naša tijela; vatra, voda, zrak i zemlja. Sva su naša tajna znanja materijal recikliranja.
Sve kad nestane, samo mijenja se, ništa nije zauvijek i zauvijek je sve.
Stari razlozi, tvoji mirisi, sve se jednom mora vratiti.

amami @ 02:35 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.