Brojač posjeta
99107
 
Blog
četvrtak, rujan 18, 2008
*
Pospana. Umorna i nenaspavana. Usporenog tijela. Lijenih pokreta. Poluotvorenih očiju. Napetih ramena. Tijela kojem je hladno. Koje bi htjelo vratiti se u topli krevet i nastaviti spavati. Usnuti. I preskočiti sve obaveze koje stoje i čekaju, ili tek trebaju doći.

Premalo sna. Premalo vremena za odmor. Agonija jutra kada si skuhaš kavu koja više sliči okusu na neku vodenastu. Ali, tako pospana niti ne brojiš dozice. Posljedica: nešto što je grijeh nazvati kavom.

A stvarno je zahladilo. Hodamo malena i ja prema autu. Svega deset metara od portuna. Ali po ovim nižim temperaturama čini se puno dalje. Vrtim po glavi činjenicu kako malo treba da se nešto u nama prelomi. Kofer pun hrabrosti i nemirna duša željna novih krajeva.

Poput djevojčica iz škole i njihovih roditelja. Dobra ponuda za posao u Japanu. Prilika i plejada novih mogućnosti. Umjesto talijanske škole za djecu, jedna u američku, druga u englesku upisana. Svi se potrpali u avion i odletjeli u zemlju izlazećeg sunca. Sa koferom punim hrabrosti. I dvoje djece koja se još stignu prilagoditi.

Jučer sam gledala putne torbe. Spremljene u podrumu u jednoj kartonskoj kutiji. Nemirne duše. Željne novih dijelova svijeta. I malog djeteta koje je prilagodljivo poput rijetko koga. Inteligentno i snalažljivo. I mislila sam, što bi nam falilo?!

Sigurno bi se snašle. Mi se uvijek snalazimo i dočekujemo na noge. I bilo bi nam divno. Negdje, gdje je stalno toplo jer obje ne volimo zimu. Gdje samo lagana odjeća gladi kožu, jer ne volimo osjećaj sputavanja preteškim tkaninama. Negdje, gdje ćemo biti obasjane suncem koje nas neće smetati.

Mogla bih napraviti krive doze u mnogočemu ovako pospana. Danas ću oprezno i polako. Pa ako i zaspim putem, nije bitno. A koferi... za sada neka miruju..
amami @ 09:05 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.