Brojač posjeta
99102
 
Blog
petak, travanj 18, 2008
*
Tonula je u san. Bila je već kasna noć. Zadnje što je čula bio je njegov glas preko telefona. Znala je da je dobro i mogla je poći na spavanje. Provijerila je malenu koja je zadnjih dana bila prehlađena. Spavala je na leđima i glasno disala kroz usta. Hroptaj se smanjio. Krevet je bio podosta neuredan, što je značilo da je nemirno spavala. Uvukla se u krevet, kraj nje. Mazila joj je kosu i lice. Ljubila obraze i čelo i upijala taj predivan dječji miris, njen miris. Zaspala je uz nju.

Nešto kasnije, naslutila je nešto. Snena i zbunjena, otvorila je oči. Lagano svjetlo stojeće lampe sa hodnika stvaralo je polumrak u sobi. Malena je spavala, sada na boku. Mirno. Uspjevala je nečujno disati na nos. Pogladila joj je glavicu, poljubac jedan, pa drugi i onda treći u nježan obraz. Nikako se nije mogla odvojiti od njenih mekih i mirisnih obraza. Razmišljala je kako sve teže nalazi udobnu poziciju za spavanje. Iz dana u dan, sve je više bujala. Još malo, tek mjesec dana, pa kreće opet iznova sve ono što je već jednom prošla. Veselila se tome. Istinski, kako majke to već znaju.

Zbunili su je neočekivani šumovi po sobi. Krevet se ulegnuo. Iznenada, shvati da je stigao doma. Kasno je, skoro će jutro, a on tek sada s puta dolazi. Polagano se okrenula prema njemu. Već se saginjao da je pomiluje, poljubi. Obožavala je trenutak kada bi stigao doma. Neopisiva je bila njena radost vidjeti ga nakon tako mnogo kilometara provedenih na cesti, živog i zdravog. Kraj nje, kraj njih. Pitao je za malenu, da li ima temperaturu, jer bi tada inače spavala u njihovom krevetu. Naime, ona bi bila puno mirnija kada bi bolesno dijete ležalo kraj nje, a ne u svojoj sobici. U polusnu bi je cijele noći dodirivala, provjeravala koliko je topla, pazila da se nosić ne začepi i slično. I bila bi puno mirnija, znajući da joj je blizu.

Uvukao se u krevet, legao do nje. Uljuljkali su se u zagrljaj. 'Mmmm, ovo je baš ono što mi je falilo', šapnula je. Mazio joj je kosu, dodirivao napeta ramena i lagano ih masirao. Iako je bio umoran, uvijek je bio tako pažljiv. Voljela je tu njegovu pažnju. Na taj način, davala mu je još i više od sebe. Kao neka uzajamno proporcionalna energija, što više dobivaš, to više i dalješ. Kroz nježne poljupce kojima joj je obasipao lice, već podosta umoran, stao je maziti njen već veliki trbuh. Nekome se to svidjelo, pa se svojim gibanjem javilo. Nije spavalo. 'Neopisiv osjećaj za one koji nisu probali', šapnuo joj je ležeći na jastuku. Dobio je nježan poljubac na mekane usne dok je zadovoljno upijala taj miris njega, njih. Načinom na koji je namjestio ruku zagrlivši je kada su se pokreti smirili, znala je da će uskoro utonuti u san. Drugom rukom pomazila je malenu po leđima, koja je i dalje mirno spavala. Konačno, svi su se umirili i zaspali. Njih četvoro u  tom velikom krevetu.  

 
amami @ 13:36 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.