Brojač posjeta
99107
 
Blog
četvrtak, kolovoz 7, 2008
*
Dočekala sam zoru na magistrali. Vozeći se prema doma i u krivom smjeru od sunca. Ali, nije bilo bitno. Jer, uživala sam u promijenama boja po nebu. Ekipa, sebično umorna, tonula je u san. U tišini vožnje, niti serpentine mi više nisu bile problem. I meni su se oči počele mutiti, a kapci postajali sve teži. A to baš nije bilo dobro za nas. Promjena albuma koji svira. Otvaranje mog prozora do kraja, dok bura podno Velebita dere. Shvatili su. Razbudili se. I počeli pričati.

Put u Zadar bio je posebno dobar. Odlično opuštanje. Kava u Karlobagu, koja se odužila na kafenisanje, koliko je potrajala. Ali, hedonizam iz nas progovorio je kada smo sjeli na terasu. Utonuli u duboke stolce, uz vjetar koji nas je milovao, uz sunce koje je pržilo prolaznike. Jer, bili smo zaštićeni. I uz famozan pogled na razigrano more svega par metara od nas. I onda, svijesni da imamo još koji kilometar za proći, nastavili smo dobro raspoloženi.

Zadar. Poseban grad. Barem meni. Drugačiji. I nikada ga nisam smatrala 'teškom' Dalmacijom. Iako kada bih nekome to rekla, uvrijedio bi se. Ali, to sam smatrala komplimentom. Mada je osobi iz Dalme, tako nešto objasniti bilo nemoguće. Ali, shvatila sam da me oni iz nedalmacije jako dobro razumiju. Grad, koji napreduje. Koji raste. Koji se trudi. Ima život i želi nešto od njega i napraviti. Po tom pitanju, sličan mome gradu. Da, za mene poseban grad.

Razlog putovanja? Svojevremeno, dotična 'zvijezda' trebala je nastupati u Zagrebu. Nisam išla. Nisam smatrala bitnim da idem. Ili sam osjećala krah, ne znam. Ali, nisam išla. A znam mnoge koji su preokrenuli zemlju i nebo da bi tada kupili kartu i bili tog dana u metropoli. Na kraju, koncert je otkazan. A jučer, otkazala je predgrupa. I to ona koja nikada ne otkazuje (?!) koncerte. I krenule su špekulacija da će i dotičnu personu zaboljeti grlo. Ako ne padne na granici zbog 'stimulansa'. Ipak. Grlo je bilo spremno za pjevanje, a carinici milostivi. Očito.

Proročanstvo da 'zvijezda' ako i održi koncert kod nas, to će biti nešto kratko i ne u maniri odličnog glazbenika, obistinila se. Na silnu žalost mase ljudi. Frendov komentar: 'Vidi, tip se ne zna niti prištekat' na pojačalo', postala nam je poštapalica do rane zore. Valjda imamo nekakva istočna i njemu nepoznata. Iako sam bila uvjerena da je rupica, samo rupica. Ali, u konačnici, krenulo je.

Da. On je pjevao. Da. Oni su svirali. Da. Ipak je to bilo dobro. Jer je bilo u živo. Jer je bilo s mirisom mora. I cijeli ambijent je bio poseban, uz masu, masu ljudi. Ali, trajalo je prekratko. Bilo je površno. I ostao je okus lagane prevare. Jer, odraditi koncert pred toliko željnih ljudi, onako, tek da se odradi, publika osjeti. Lenny nam nije dao sebe. Niti svoje pjesme. Bio je i ostao, još od onih dana otkazanog koncerta, Lenny fucking Kravitz. Samo sada bez krsnog imena vrati-nam-pare.

Kako se izliječiti od frustracije? Kako zatomiti razočaranje? Nikako. 'Zvijezdi' te večeri, mi nismo bili bitni. Bio je bitan ugovor i onaj osjećaj obaveze da se koncert mora održati. Očito. Pokunjene glave krenuli smo dalje. Zadar. Šetnja Kalelargom. Naklon Sv. Donatu. Lagano hodanje Rivom. Pozdrav suncu. I predobre, preposebne i meni najdraže: orgulje. Uz carstvo zvijezda na nebu i vrlo vidljivog Jupitera. Vječnog optimiste, koji je sve to promatrao.

__________________________________________

"Fly Away" Lenny Kravitz

.
. .
amami @ 13:58 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.