Brojač posjeta
99102
 
Blog
ponedjeljak, kolovoz 25, 2008
*
U letu ptice koja je konačno krila raširila. U pjevu iste kada odmara. U noći kada je čuti nije. Kada sve spava. I utihne. I kada snovi obgrle sve nas. I poigraju se sa našom svijesti. Poput pogleda kroz prizmu. Iskrivljenog. Ali prepunog boja.


I ta predivna terasa. Nadkrivena. Koja se proteže uzduž cijelog južnog dijela kuće. Sa zelenom travom i raznim biljem koje je okružuje. I lavandom koja prevladava svojim mirisom. Terasa, pločama boje terakote ukrašena. I jednim velikim važom drva limuna. Sa udobnim ležaljkama koje mame na ljenčarenje, ukrašene jastucima boje bijele kave. Vrčem hladnog soka na stoliću, gdje kapljice zbog vanjske temperature klize niz njega. A led se trudi zadržati nekada zadani oblik. I sa knjigom pored polupune čaše. Zatvorenom. Ali, označenih stranica, da se može nesmetano krenuti dalje u fabulu.

I vjerni Op. Koji svojom jezičinom i zvučnim dahtanjem daje do znanja da je stvarno toplo. Dok leži uz otvorenu staklenu stijenu koja dijeli dnevni boravak od terase. Jer, ukrao je dio hlada za sebe. Nadao se da su ploče na podu hladne. Barem malo hladnije. I tu se izvalio. Opustio. Prepustio se ljetnom popodnevu. Drijemanju. I tišini koja nas je okružila. Uz ono duboko disanje upijanja mirisa. Kada mir zavlada u nama.


___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"What a difference a day makes" Dinah Washington

.
. . .
amami @ 14:28 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.