Brojač posjeta
99102
 
Blog
četvrtak, svibanj 1, 2008
*
Skakutala je praznom ulicom, kao razigrano dijete, namjerno gazeći u lokve svojim čizmama. Njene Marte podnosile su i veće kiše od ove. Bila je sva u crnom, kao i uvijek kada je bila svoja. Kišobran nije imala kao i mnogo puta do tada. Kosa, već mokra od uporne kiše, počela se ljepiti uz njenu glavu. Uplela je prste u te crne vlasi i raskuštrala ih. Kapljice su poletjele na sve strane, a ona se glasno nasmijala.


Per questo viaggio ci vuole coraggio...
Per questo amore pieghiamo il destino...
Ti resto accanto su questo cammino...
Però ti prego tu dammi la mano...

Topla voda iz tuša slijevaći se niz njena leđa, pružala joj je osjećaj ugode. Miris pjene u crnoj spužvi širio se prostorom. Dok je sapunala svoje tijelo, misli kao da su joj mirovale. Sva osjetila uživala su u tom trenutku. Dodir iglica vode po koži. Na određenim mjestima stvorila bi se spontana reakcija i naježila bi se. Miris, tako smirujući, tako zavodljiv, trenutni vlasnik prostora i vremena i nje same. Zvuk susreta vode s njenim tijelom, govor pjene u spužvi, vode koja pada po tuš kabini. I na kraju, zadovoljan pogled na tijelo u pjeni, na putene pokrete spužve po njoj. I na balončiće pjene koji se bore za što duži opstanak, dok lebde kroz mirisnu paru.

Vieni con me, ti porterò,
sopra i deserti che ho scoperto con te...
Vieni con me, ti condurrò,
per quegli abissi dove mi perderei...

Nanošenje hranjivog mlijeka na tijelo kao nezaobilazni ritual poslije tuširanja, nenadano je prekinut njegovim dodirom. Podignuta na prste prema njemu stajala je s kremom u jednoj ruci, dok se drugom pridržavala za njega da ne padne. Nije bilo vremena za sušenje kose. Tuba kreme izgubila se putem. Snježno bijeli ručnik pao je na parkete boje čokolade. Mokra se kosa rasula po jastucima dok je zatvarala oči od iznenadnog užitka.

E io sarò una regina...
Sarò l'estate e la nebbia di mattina...
Sarò il tuo miele, sarò le tue vele...
E per questo ti chiedo... amami!

I opet, misli su nestale. Osjetila su zasjela na tron vlasti.


amami @ 16:48 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.