Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, ožujak 21, 2008
*
Posebna melodija prodrmala je mirnoću jutra. Bila je sve, samo ne spremna za taj glas. Gledajući mobitel, nije se javila. Preteško je bilo smiriti drhtaj ruke koji bi vjerojatno išao u paru sa drhtajem glasa. Uskovitlalo se sve u njoj. Previše jako. Prestrašno kako još uvijek živo.

Ne znam adresu ni broj, a gdje si ti? (ali, znaš)
Ostajem zauvijek tvoj, a gdje si ti?
Mala, uspomene izjedaju. (da, znam)
Spreman na predaju, otkačen, odbačen, živim od sjećanja.

Zapalila je cigaretu. Gutljaj kave za smirenje. Ipak, nije uživala u tome, bila je previše napeta. Nazvati, uzvratiti poziv ili praviti se da nije čula. Lomila se u sebi. Sms, kao kurtoazno –vidjela sam da si zvao- ili pustiti i ne odgovoriti. Više niti sama nije znala što je najpametnije. Površne isprike kao –možda me nešto hitno treba- davno si je prestala govoriti.

Tvog srca podstanar, a gdje si ti? (i opet, znaš)
Obična potrošna stvar, a gdje si ti?
Mala, ja na sve pristajem. (voljela bih u to vjerovati)
Krivicu priznajem, povrijeđen, pobijeđen, živim od sjećanja.

Gledala je u to ogledalo koje je krasilo mobitel. Tek tada shvatila je da gleda svoje tužne oči. Lagano suzne. Ali, tako beskrajno tužne. Što je više gledala, to su oči bile sve suznije. Što je više fokusirala pogled na lijevo oko, to je oko sve oštrije gledalo kroz oblačić suze. Zatvorila je oči. Krenula je pjesma u glavi. Ljeto. Trava pod nogama. Daleko od doma. Dupli macchiato poslužen u plastici za pivo, plaćen eurima. Koncert na otvorenom. Prvi puta ih je tada slušala uživo. S njim. A već je znala sve njihove pjesme. I zavoljela ih. Uz njega.

Srca nam puna, jutro nas budi na istome uzglavlju.
I kao praznik tako nam počinje dan.
Poljubac, zagrljaj, dijelimo sreću sa osmijehom i ljubavlju.  Suviše lijepo, naglo je prekinut san.

Impuls da to želi, treba i mora napraviti bio je prejak. Naglim pokretom uzela je mobitel, sklizanjem otvorila ga, i uzvratila neodgovoreni poziv.


amami @ 14:45 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.