Brojač posjeta
99107
 
Blog
utorak, travanj 15, 2008
*
Dan je započeo već iritantnom melodijom na mobitelu. Sa istom joj se uvijek prekidao onaj predivni jutarnji san. Tog trena, dala bi sve da je mogla ostati u toplom krevetu. Jedno prekidanje zvonjenja donijelo joj je još deset minuta sna. Kako je samo opet lagano utonula, kao da se tren prije nije ništa dogodilo. Slijedeće zvono. Znala je da ga ne smije zanemariti, jer bi onda zaspala. A kada zaspi u vrijeme kada mora ustati, više nikakva zvona niti melodije ne čuje.


Krenula je s rastezanjem u krevetu. Kao mačka natezala je sve ligamente i mišiće. Neki zglobovi su i zvučno izreagirali. Već spremna ustati, zazvonilo je. Ovo nije bila budilica. Znala je tko je. Onaj, koji se uvijek brinuo da ne zaspi. Onaj, koji se svojevremeno prozvao 'osobni kukuriku', budući da je bila sklona spavanju u krivo vrijeme. Noću što duže biti budna, u jutro što više ostati u krevetu. Javila se. Nježne riječi, još uspavanih glasnica, i kukuriku' je obavio svoj posao. Sretan zbog dobrog rezultata, jer se javila. Znalo je biti dana kada ne bi čula, preduboko bi spavala. Jutros je bio zadovoljan njenin sluhom i reakcijom.

Kasnije, sva u poslu, iznenada je shvatila da se više ne osjeća dobro. Imala je ona svojih problema, ali nikada je tako naglo nisu presjekli usred jutra. Osjećala se kao da joj je netko odjednom odnio svu energiju. Kao da joj tijelo nema snage. Kao da je noge ne mogu nositi. Bol se širila prebrzo i prejako. Znala je, sve je to život. Nije nastala panika, nije bilo suza, samo misao da se nije dovoljno pazila. Da je opet stresu i problemima dozvolila da preduboko djeluju na nju. Ali, osjećaj nemoći bio je pregolem. I sa njime se najteže nosila. Naučena da se oko svega sama potrudi, da se za sve sama izbori, teško joj je bilo priznati da nešto ne može. I to ne zato što to ne zna, nego zato što ne može zbog svoje slabosti.

Nekako nam uvijek, mudar i vječan Svemir posloži sve tako da samo moramo pitati ili posegnuti. I ovaj put je bilo tako. On je bio kraj nje. Kada ga je najviše trebala, bio je tu. Preuzeo je volan, jer ona više nije mogla niti voziti. Organizirao je ostatak dana, da se ona stigne malo i odmoriti. Pomogao joj je da izdrži psihički svoje fizički teške sate. Čak je slušao glazbu koju inače možda i ne bi, sve u svrhu toga da joj udovolji, da se bolje osjeća. Ljubav nisu samo riječi „volim te“, nisu samo poljupci, zagrljaji i intimni dodiri. Ljubav se najbolje vidi u brigi, skrbi, nesebičnom trudu, želji da udovoljimo, nasmijemo, skinemo teret s leđa. Sve je to ljubav.

I dok joj je tijelo bilo u vlasništvu boli, a On se i dalje trudio pomoći joj bilo kako samo da djeluje, razmišljala je. Sve prestaje biti bitno kada nas ovo 'odijelo naše duše' počinje upozoravati da usporimo. Jer, život nije vječno brzo trčanje, postizanje rezultata za materijalne nagrade. Život je težak i naporan maraton. Pobjednik je onaj koji stigne na cilj, što zdraviji, i po mogućnosti u paru.

ps.Hvala:*


amami @ 18:22 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.