Brojač posjeta
99107
 
Blog
srijeda, svibanj 28, 2008
*
Jučer sam bila neumjerena u svemu. Opoziti kod mene su česti. Manično depresivni ljudi naprosto vole svoje dvije maske. I dok jednu nose, drugu glancaju da se sjaji kada je opet budu stavljali na sebe. I tako sam i ja jučer svoje dvije kontre mijenjala vrlo često. Dok sam imala jednu bila sam vrlo tužna, ali pribrana. Radila sam što sam trebala i morala. Potonula u svoje misli, planove, okrhnute komadiće moje duše sam sakupljala.
Već nakon kratkog vremena dosadila mi je, pa sam posegnula za drugom. Tada sam bila puna energije i elana. Jurcala sam okolo, dosađivala sebi i drugima. Tražila pažnju i još koju kockicu čokolade. Smijala se glupim šalama. Glumila dežurnog klauna. Uživala u svojem pozitivnom naboju ružičastog svijeta.

Premorila sam se. Promijenila sam maske. Opet sam bila apatična. Bez osmijeha. Siva u licu. Pogleda tužnijeg od Lessia kada je shvatio da je daleko od doma. Bez apetita, ali s kavom ispred sebe i s cigaretom između prstiju. Ova maska je potrajala. A onda sam gasila cigaru i žar me opekao. I kao da me probudio.

Maska broj dva opet je dobila glavnu ulogu. Osmijeh kao logotip druge maske, samo ga još nismo zaštitili i registrirali kao brand. Glad, velika glad. Odjurila sam jesti. Pa sam pričala na telefon. Pa sam opet jela. I više niti sama ne znam koliko sam toga pojela. Koliko sam pričala na telefon. Koliko sam se smijala glupim šalama.
Do kraja dana maske sam mijenjala učestalo. Više me niti jedna nije mogla zadovoljiti. I mijenjala sam ih sve brže i brže. Sve dok mi se ruke od silnog rada, mijenjanja i napora nisu zaplele. Maske su pale. Ostala sam sama. S bolom u želucu od prevelike konzumacije hrane. Osjetljive vilice od silnog smijanja tokom dana. U polumračnoj sobi.

Ostala sam sama. Sa sobom. S onom pravom 'ja'.

amami @ 19:20 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.