Brojač posjeta
99107
 
Blog
subota, svibanj 31, 2008
*
Dajte mi recept, molim vas. Da se naučim biti debelokožac. Da me ne dira puno toga. Da se samo cinično mogu nasmijati na sve verbalne udarce, čudne poglede ili zakulisne igre. Da me ne dotiču zlobne riječi. Da mi licemjerje i dvoličnost postane nešto sasvim normalno. Da shvatim zašto beskičmenjaci i ljigave spodobe druge nazivaju tim istim imenima. Da se ne osjećam jadnom ili izdanom kada mi nešto slično napravi netko blizak. Da se ne vidi trag iznenađenja, razočaranja ili tuge u mojim očima. Da se mogu pokriti nepropusnim plaštom zlobnog sarkazma i umjetne moći.


Da imam razvijeni talenat podignuti svoj ego kao savršen štit, te ironično i posprdno odgovoriti svim jadnicima, ne birajući težinu riječi i količinu otrova bez pronađenog protuotrova. Jer, u tom slučaju oni bi meni i izgledali kao jadnici, nevrijedni moje pažnje i vremena. Iako je sama srž istine totalno drugačija i nemoguće ju je sakriti u drugim dimenzijama, nama trenutno nedostižnim. Jer ako tako s visoka odgovaram, u suštini jadnik bih bila ja.

Napišite mi preporuku za glumačku školu, molim Vas. Da se naučim glumiti u svijetu koji ne cijeni, nego baš suprotno - gazi, sve koji nemaju završenu, od životne važnosti i preživljavanja, školu. Jer, akademici sjede na tronovima i nedodirljivi su u svojim sjajnim opravama posutim tisućama sitnih šljokica. Njihove perike pune bijelog pudera savršeno izgledaju dok ih se ne izaziva. Kada su isprovocirani, niti super ljepilo cinizma ne djeluje. Životinjske kanđe i kljove agresivno izlaze iz tog kostima. Ali, dok su smireni, nježno mliječno svjetlo ublažuje oštre crte njihovih lica istrošenog glumom i otrovom, kao savršena optička varka u svijetu gdje caruju. I samo jedan krivi pogled na njih ili iznošenje mišljenja suprotno njihovom, trenutno ubija, ako nemate diplomu da ste završili barem prvi razred. Obećajem da neću markirati niti jedan sat, samo mi dajte priliku.

Molim Vas, dajte mi recept. Jer, ako sve navedeno i doživljeno ne ide po recepturi, mogu samo s iskrenim čuđenjem, dozom novopronađene tuge i osuđena na prokleto vječnu potragu za mojim kompasom, konstatirati: Ovo nije moje vrijeme! Ovo nije moja dimenzija!


amami @ 15:20 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.