Brojač posjeta
99107
 
Blog
srijeda, travanj 23, 2008
*
Smije li se tuga napisati na papiru? Razliti se po iscrtanim redovima tamnom tintom? Može li se veličina patnje prenijeti riječima čitatelju? Nisu li sve zablude oko pisane riječi i nastale? Jer, one su moć. A moć u krivim rukama, radi razdor i namjerni kaos.


Ima li smisla tražiti utjehu od prijatelja? Ili je lakše potpunom strancu otvoriti dušu, tako okrnjenu bolom i načetu silnim borbama protiv zla? Još lakše, napisati i izjadati se, dati što plodnije tlo da se te informacije zloupotrijebe?

Tko je opet ukrao čarobni štapić? Tko je sakrio staklenu cipelicu da ne možemo plesati? Tko je popio vodu s izvora moći? I tko je lažljiva karika?

Gdje su anđeli istine i pravde? Gdje je nagrada za najbrži ispravak netočnosti? Tko želi po vodi hodati? Tko je toliko umišljen da se smatra nadmoćnim?

Tišina. Nitko. Svi su savršeni. Svatko zna svoje mjesto. Svatko gleda samo sebe i brine se samo o sebi. Za druge su tu samo ako im zatreba pomoć. Utopija. Prekrasno. Padam na koljena, oduševljena. Ruke mi se pomiču u spontani aplauz koliko sam zanesena. Aleluja! Amen!

Laž. Dvoličnost. Zlo. Sve je tu oko nas.
Samo... zatvorite oči, moglo bi vam se i svidjeti.

amami @ 19:55 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.