Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, kolovoz 8, 2008
*
Kao iglica. Mokra. Poput nježnog dodira prirode. Dotakla mi golo rame. Osjećaj je bio poseban. I još jedna. Na dlan, koji se spuštao od pomicanja kose koju je početni vjetar prebacio na lice. I opet. Na desni obraz. Kada sam podigla pogled prema nebu. Sljedeća, na staklo sunčanih naočala, koje samo što nisam skinula. Mirisi. Oblaci. Osjećaj divljine stiže. Obožavala sam ovakvu najavu. Mojoj duši srodnu. Neukrotivu i nemirnu. Snažnu, a nježnu. Postojanu, a tako krhku. Neki bi rekli, prirodnu i nezagađenu.

Raširila sam ruke. Kao da imam krila. Prste razdvojila. I uživala u vjetru. Svježinom hranio je moju toplu i znojnu kožu. U daljini, začula sam gromove. Munje nisam vidjela. Oči su mi bile zatvorene. Stajala sam na mjestu i upijala trenutak. Kada sunce kapitulira. Kada sivilo stiže brzinom svojstvenom samo za ove mjesece. Duboko sam uzdahnula. I opet. Kod trećeg udisaja, već sam osjetila svježinu i u sebi. Koža se preporodila u svega par minuta. Kosa je zaplesala, dok se tjeme hladilo. Osmijeh olakšanja.

Spremala se oluja. Ljetna kiša. Tako posebna. Potrebna. Željena. Kao savršeno osvježenje. Kada poželim zaboraviti na lijepo ponašanje i društvene okove, te skakutati bosa po lokvicama. Poput razigranog djeteta, neopterećena. Kada sa posebnom strašću uživam smočiti kosu. Dozvoliti joj da i ona bude nesputana. Puna kovrčica. Kada okrenem nasmiješeno lice prema nebu, zatvorenih očiju. A kiša me umiva. Ispire zadnje ostatke znoja i ljetne sparine. I tada. Osjetim kako te iste kapi klize niz mene, dok mi je glava još izvijena na iza. Klize niz vrat. Niz mene. Klize niz gola ramena. I to prekrasno i neopisivo trenutno hlađenje tijela, kada konačno i lanena haljina upije sve te kapljice.

Predobro. Presavršeno. Tako ljetno. Nesputano. Divlje. I tako prirodno.

___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"Gocce di memoria" Giorgia

. . . .
amami @ 20:50 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.