Brojač posjeta
99107
 
Blog
ponedjeljak, ožujak 10, 2008
*
Poželjela je napraviti nešto vrlo hrabro. Tako nesvojstveno za nju. Nešto čemu se uvijek protivila, znajući da je u totalnoj suprotnosti njene nutrine. Avanturu. Romansu u trajanju od jedne noći. Vikend bez obaveza. Bez razmišljanja. Nešto spontano kada bi zanemarila svijest i emotivni dio sebe. Kada bi si dozvolila da senzualnost i potreba za dodirima, te nježnosti odrade svoje. Da se podignu instinkti na nemoguće granice, budući da je praktički nepoznata osoba u pitanju. Da, željela je biti tako hrabra. Htjela je nahraniti svoju dušu barem tim činom.

Dogovor je bio da se nađu u centru grada. Kava je bila baza tog net poznanstva. Početak kada iz virtuale priča krene u realu. Odbijala mu je čuti glas preko telefona.  Bojala se da je tim razgovorom realnost ne pukne i pokoleba u odluci da se proba prepustiti. Pa, kako bude išlo, do kuda god bude išlo. Na njoj je bilo samo da svoju svijest proba što više utišati.

Stigla je sa par minuta zakašnjena. Ustreptala, s osjećajem da joj sve piše na čelu. Dan je bio predivan, sunčan, odličan za sakriti pogled iza tamnih naočala. Sjedio je u laganoj jaketi i nonšalantno čitao novine. Već na prvi pogled vidjela je da je on iskusan u takvim susretima. A takav joj je i trebao. Jer, znala je da od njega nikada više od navedenih susreta niti ne može dobiti, što joj je apsolutno i odgovaralo.

Prišla mu je polako, sigurna zbog skrivenih očiju iza tamnih stakala i nasmiješila mu se. Sama sebi bila je smiješna. Izigravala je igračicu koja ima iskustva, ženu koja zna što radi. Ženu koja je stigla samo s jednim ciljem. Osmijeh odobravanja pojavio se na njegovom licu. Ugodna kava prerasla je u razgovor od preko dva sata. Prijedlog za večeru, odlazak u restoran. Nije imala apetita. Muškarac, famozni netlover, bio je vrlo ugodno društvo. Elokventan, pun interesantnih pričica, duhovit. I najbitnije, bez da mu je išta rekla shvatio je šta se u njoj odvijalo. I cijelu večer joj je podredio, pazeći na svaku svoju riječ ili pogled. A ona se i dalje trudila prepustiti. U trenucima to joj je i uspijevalo.

Nakon večere, usporeno su šetali uz more. Mjesec je bio mlad, zvijezde predivne, a njegova ruka bila je na njenom ramenu. Idealan scenarij za početak romanse. Samo što je ona ovu romansu htjela na samo jednu noć. Ugoda dodira i blizine muškog tijela, pomislila je. Lijep osjećaj pažnje kojom ju je obgrlio. Prividno zadovoljstvo, površno poznanstvo. I dalje je bio duhovit, a ona stalno nasmijana. Prvi poljubac, više kao želja za tijelom, a ne kao romansa. Glad za dodirima, a ne za dubljim povezivanjem. Svijest je malo pojačavala svoja upozorenja, ali opet ju je potisnula duboko u sebe.

Auto. Noć. Vožnja i njegova ruka koja je počivala na njenom koljenu te se stalno pomicala i istraživala. Poljupci su bili pohlepni, dani i uzimani na svakom semaforu koji ih je zaustavljao na tom čudnom putu. Dolazak u njegov stan. Osjećala se vrlo nelagodno. Imala je porive da pobjegne. Svirala je lagana muzika, svjetla su bila prigušena, a stan vrlo ugodno namješten. Svi potrebni detalji bili su ispunjeni na visokom nivou. Ali, ona je i dalje skrivala svoj pogled. Lomila se u sebi. Svijest je na momente bila zaglušujuće glasna. Hrabrost ju je polako napuštala, iako se trudila drsko negirati urlike svoje duše.

Prišao joj je svijestan svega. Njegovi dodiri palili su joj kožu. Htjela se predati, željela je to istinski. Zaboraviti na sve i samo uživati u ovoj sceni, u tom satu. Bio je nježan, ali i iskusan. Vidjelo se da mu je bitno kako se žena osjeća. Nije bio sebičan ljubavnik. Kada je shvatio da se koleba, usporio je. Postao je još nježniji. Suptilniji. Trudio se slomiti u njoj i onaj zadnji otpor koji im je smetao da se opuste i prepuste. Tijelo joj je reagiralo uvijajući se, spremno i zrelo za spajanje. Ali duša nije dala.

Naga, sjela je na rub kreveta i sakrlila lice u dlanove. Sjeo je iza nje i nježno ju je gladio po leđima. Kada se smirila, uz par rečenica isprike, stala se odjevati. Nije joj zamjerio. Vožnja nazad do cetra grada gdje je to popodne ostavila svoj auto, prošla je u tišini. Nelagode je nestalo. Začudo, on je i dalje bio vrlo drag prema njoj. Na izlasku iz auta osjećala se blesavo, nije znala što reći. Pozdravio ju je riječima da neka se ne brine jer ima dušu koju treba voljeti i koja ne trpi površnost, te da joj je to kompliment. Zbunjena, sjetno se nasmiješila i zatvorila vrata.

Sjela je u svoj auto i zaplakala. A samo je htjela napraviti nešto drugačije, novo i time nahraniti, barem prividno, svoju usamljenu dušu.

amami @ 13:40 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.