Brojač posjeta
99102
 
Blog
subota, ožujak 15, 2008
*
U jednom trenu sve započne i završi se. Čudna igra pogleda, u ritmu mojih koraka. Moje sjene se pojavljuju i opet nestaju. Okrećem se, pružam ruke, ne vjerujem, tješim se.

A krenulo je tako dobro, kao vječni val užitka. Mislila sam da će trajati do besvijesti, beskonačno kao melodije famoznih klasičara. Ipak, harmonija je imala jedan krivi ton, onaj koji se nikako nije mogao zanemariti. Sluh vrišti na takve tonove. Oči se razrogače, cijela se osoba zgrči. Prebolno je za slušanje. Bolje otići. Neka slušaju oni bez sluha kojima ionako nije bitna ljepota iste.

Ipak u jednom pogledu prepoznajem dio svojih misli. Osjećam da to budi me. Mnogo toga u meni skriveno je.

A onda, nova soba. Novi ambijent. Novi slušatelji, oni sa sluhom. Cijene ljepotu melodije. Točnost tonova oni podrazumijevaju. Na drugačije niti ne pristaju, jer smatraju suvišnim kvariti melodiju greškama. Uživaju u predivnim harmonijama, akordima. Od ugode na usklađenost instrumenata, reagiraju naježenom kožom i snenim pogledom u očima. Nekima se oči zamute od suza, jer takva punoća zvuka nadahnjuje i hrani dušu. Da, ovdje želim ostati. Upijati sve i jedan ton, sve i jedan instrument. Prepustiti se ritmu taktova divnog kompozitora. Razniježiti se na odabir nota koje je svojevremeno pobacao po notnom papiru i čekao da netko po njima zasvira.

Ponekad, učini mi se, ogledala su oko mene. Čudna stvar, ja tražim se, u njima vidim neko drugo lice.

Poželjela sam zasvirati po tim notama. Moram pričekati još samo malo, da sjednem za klavir.

amami @ 23:03 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.