Brojač posjeta
99107
 
Blog
subota, ožujak 22, 2008
*
Predivan sunčan dan. Sjedila je uz prozor. Na stolu pred njom bio je totalni nered. Boje, kistovi, crni tuš, korektor, listovi, latice ruža, ostaci najlonki, ljuske kapule. Glazba u pozadini bila je poticajna. Desnom je nogom lupala u ritmu. Opet je zapuhnula prema kosi koja joj je prekrivala lice dok se trudila izvući zakrivljenu crtu na jaju. Samo je ona znala što želi točno dobiti, ali svi su voljeli njene pisanice. Po rođenju umjetnica, u duši romantičarka, s velikom dozom razigranosti.


Odložila je pribor i jaje. Počela se izvijati. Mišići i ligamenti su joj bili zahvalni na ovoj pauzi. Ustala je i dalje u ritmu pjesme koja je upravo svirala, zasplesala po kuhinji. Volim glazbu, volim ples, knjiga koju je davno pročitala. Sadržaj je sada nebitan, naslov je uvijek odličan. Da, tako nas i u životu naslov ili ukrasni papir privuku. A sadržaj kasnije ne miriše ništa bolje od starog i trulog jaja.

Nastavila je crtati i igrati se kreativnošću po tim praznim ljuskama. Davnih dana bi ih dijelila svima. Kasnije je prestala. Izgubila je volju da ide okolo dijeliti svojih ruku djelo. Njena su bila samo za odabrane. Bližnje i voljene. Probrane. One koji vrijede, koji zaslužuju. Koji su uvijek tu. Čak i kada nije vrijeme darivanja. I onda kada se nema što darovati osim iskrenosti i povjerenja. Za one koji uživaju u svakom pogledu i trenu, da jednostavno im poželimo dati sve.

Kasnije iste večeri, sjedili su naslonjeni jedno na drugo i gledali film. Mirnoća večeri prekrila je njihova tijela. Bili su savršeno skladni, čak i u odabiru filma. Gladio joj je desnu ruku, znajući da se danas malo preforsirala. Uskoro joj je ljubio tragove tuša na prstima, koji se nije dao oprati. Zatvorila je oči i uživala, zahvalna na dosadnom bloku reklama usred filma. Poljupci su postajali sve nježniji i suptilniji. Krenuo je prstima risati obrise njenog lica, gledajući je pogledom zanesenog istraživača i guštajući u njenoj reakciji. Postajala je njegova pisanica. Posebna. I jedina. Ona koja se ne daje nikome.

ps. SretanVamUskrs:)
amami @ 15:30 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.