Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, ožujak 14, 2008
*
„Jel' igra gotova? Da li si barem postigao što si htio?“ – progovorila je tiho i hladno, gledajući ga u oči opakog pogleda i ne skidajući pogled. Promatrao joj je mimiku lica. Njenje oči, tako savršeno namazane i uokvirene predivnim trepavicama, ali bez magle u njima. Naučio ih je čitati, ali ovo što je sada vidio u njima nije mu se sviđalo. Nije mogao to gledati i shvaćati što to znači. Nije htio da se ona tako osjeća, ali više nije znao lagati. Nije niti mogao, jer mu više ni istinu nije vjerovala. Potaknut svime što je rekla, ispričao se i krenuo van iz kafića. Na vratima se na tren zaustavio, pogledao je još jednom i naglo okrenuo pogled da se ne izgubi u tim očima koje ga više nisu gledale s ljubavlju, nego sa razočaranjem.

Ostala je sjediti sama za stolom. Nekako, odgovaralo joj je. Sama na stolici, fini stol od tamnog drva ispred nje. Dvije šalice za kavu kao asocijacija da nisi sam. Ipak, samo kao privid. Osjećala se kao da oko njenog stola sada stoji prozirna opna. Zatvorena. Kao da je zaštićena od svih. I da ne želi van iz iste, jer joj trenutak potpuno odgovara. Primjetila je da još ima kave u njegovoj šalici. Nasmiješila se. Voljela je kavu. Svoju je popila prije tog ozbiljnog razgovora s njim. Prije obračuna. Mirno i staloženo, uz dvije-tri cigarete. Nije htjela kvariti trenutak tople kave i gušt cigarete. Ne sa tako gorkim razgovorom, koji je kasnije i uslijedio.

Zazvala je konobaricu i s vedrinom na licu naručila još jedan macchiato s toplim mlijekom. Neki ljudi prošeću kroz naše živote, ali dobar macchiato je uvijek lako naručiti.

amami @ 14:00 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.