Brojač posjeta
99107
 
Blog
srijeda, srpanj 16, 2008
*
Čudni su putevi kojima nas sudbina vodi. Zatvoriš knjigu i staviš je na mjesto. Bijesno i u afektu, stavljena bez pažnje. Prođe neko vrijeme. I iznenadni vjetar otvori joj stranice. Isčuđuješ se trenutku. Uskovitlaju se riječi i u zraku stvore maglicu. Kao projektor uperen u njih, krenu uspomene. Sve je u redu, sve je lijepo. Preplavi te osjećaj, onaj poznati, topli. I zanese te. Ni sama više ne znaš kako se postaviti i što misliti. Ali, onda legneš. Odspavati.


E mi sveglio al mattino che già penso a te. Con la voglia di averti vicino. E ogni volta ti cerco ma al tuo posto c'è come sempre soltanto un cuscino. Ed arriva la sera e io penso a te. Il tuo nome è la mia preghiera. Intorno a me solo silenzio c'è ed un buio che mi fa paura.

Stigne jutro. I dalje je sunce. I sve je i dalje okupano u puno boja. Ali, osjećaj kao da se primirio. Tražiš ga. Isčekuješ. Ali, nema ga. Prolaze sati. Nema ga. I onda shvatiš. Pogledaš i vidiš zatvorene korice. Vratio se u knjigu. Pospremio se na policu. I osmjehneš se, jer znaš. Trebao ti je samo taj jedan trenutak vjetra da konačno možeš reći zbogom. Da zatvoriš to poglavlje. Bez lošeg okusa u ustima. Bez grča u želucu. Sa posebnom dragošću. Samo, osmijeh i zadovoljstvo jer je to bilo. Jednom.

Sto tanto male senza te. C'è un vuoto che più vuoto non c'è, è come un pezzo della vita mia che mi porti via. Con quella forza che non ho. Con quel coraggio che troverò. Anche con nome tuo nella mente mia, avanti andrò. Notti che non finiranno mai. Visi con gli occhi tuoi. E un vuoto che solamente chi, chi è solo sa bene cos'è.

Pustiš si staru pjesmu, punu čežnje. Tematika je preozbiljna. Nema velike veze sa stvarnom situacijom. Ali, Ivana te obujmljuje svojim glasom, vodi i nadahnjuje svojim riječima. Ploviš po toj melodiji. I iako je pjesma bolna, ti shvaćaš da je više tako ne doživljavaš. Možda prije. Tada. Kada je čežnja vrištala, a dah je tražio uzdah. Kada je pogled imao odsjaj ulične lampe, a dodir se činio kao preslika božanskog.

E mi sveglio al mattino che già penso a te. Con la voglia di averti vicino.

Prošlo je. Novi dan donio je knjige posložene na policama. Pravilno i kako trebaju biti. Zatvorene. Puštene neka ih prašina pokrije. Ovako stavljene, one uvijek ostaju na svom mjestu. Na onom posebnom, koje si sama odabrala za njih.


amami @ 02:59 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.