Brojač posjeta
99107
 
Blog
utorak, lipanj 17, 2008
*
Ušla je u stan zadržavajući dah od uzbuđenja dok je spuštala torbu na pod. Imala je osjećaj da tu nije boravila mjesecima. Udisala je mirise, pogledom grlila prostorije. Ništa je trenutno nije smetalo. Niti jedan dio stana nije vapio za preuređenjem. Sve ono što ju je inače znalo smetati u stanu, što je htijela mijenjati, sada joj je bilo drago da je tu. Poznato. Sigurno. Njeno. Sve je bilo na svojem mjestu. I iskreno se radovala što se konačno vratila.


Nakon što se presvukla, krenula je upaliti komp. Dok se sistem dizao, stavila je kuhati kavu. Već je dobrano zaželjela svoje kućne Lavazze. U pomankanju iste, i one iz automata su poslužile svrsi 'daj mi kofeina'. Ali, tek doma, znala je, osjećaj opuštanja uz tu crnu tekućinu napunit će je svim dijelovima koje ona nosi u sebi. S kavom u ruci, u papučama, sjela je ispred monitora. Zapalila je i cigaretu. Ulogirala se na net. Krenula bespućima virtuale istraživati što se događalo dok je nije bilo. Nekako se čudno osjećala. Sve je bilo u redu, bila je doma, kava i cigarete uz komp. Ali, nešto je nedostajalo.

Dječji smijeh s ulaznih vrata! Spontano lice joj se ozarilo. Srce joj je jače zakucalo. Ustala se i požurila ususret tim ručicama koje su je s iskrenom ljubavlju zagrlile. Poljupci i zagrljaji ispunjavali su je više od ičega. Osmijesi sreće i zadovoljstva. Suzice radosti jer su jedna drugoj falile, ali sada su zajedno. Malena djevojčica koja je pričala prebrzo, sve se nadajući da će u tako kratkom roku reći što više toga što je htjela podijeliti s majkom. Ali, onda bi zastala i uz riječi 'doma si', zagrlila je i pustila još koju suzicu od sreće i silne tuge što su toliko dugo bile odvojene.

Tek je sada mogla reći da je stigla doma.

amami @ 12:30 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.