Brojač posjeta
99107
 
Blog
nedjelja, kolovoz 10, 2008
*
O, da. Koji puta se i ovo dogodi. Naprosto ležim. Vrtim se satima i ne mogu zaspati. Ne ide. Na jednu stranu. Trudim se opustiti. Na trbuh. Nadam se. Na drugi bok. Sada već mantram. Na leđa. Nikada tako ne zaspim, ali noć je ionako čudna. Pa onda krene. Jastuk smeta. Plahta se izvrtila. Onda pak jastuk fali. Pa mi vlastito tijelo postane preteško. A glava kao urok sama sebi. I na kraju shvatim: ovo naprosto nema smisla. Ustajem.

E sada. Noć je opasna. Za mene od uvijek. I to što sam rođena usred noći, samo pojačava njenu moć nadamnom. Tiho je. Svi spavaju. Sama i usamljena. I onda misli krenu. Jer, nema komunikacije. Jer svi spavaju! A ja sam budna. I luda. Pa čaša mlijeka. Vrtim programe, ništa zanimljivo. Pa još jedna s medom. Pokušavam čitati knjigu, ali ne ide. Pa pola kutije cigara. I glava puna svega onoga što u ove sitne sate ne želim u njoj. Jer, totalno drugačije dijeluju na mene. I mrzim takvu noć. Jer, krenu misli u krivom smjeru.

I onda je teško. Zaboli. Analize se vrte kao never ending story. Onda se borim. Sama sa sobom. Neki duhovi zvone lancima. I davno ubijeni zmajevi opet rigaju vatru. I baba roga je postala prekrasna princeza cijepljenja dobrotom. I tratinčice mijenjaju boju, koju god ti želiš. I sve je divno krasno, kao Barbie na nekom ludom tripu. Ali, ja bih samo spavala.

I skoro će zora. I svi normalni će i dalje spavati. A ja se samo molim da zaspim što prije. Da me ove noćne misli ne pojedu do kraja. Pred zoru.

____________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"Favola" Laura Pausini

. . .
amami @ 04:55 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.