Brojač posjeta
99107
 
Blog
ponedjeljak, ožujak 31, 2008
*
Dan je započeo kaotičnim mislima koje se jednostavno nisu dale smiriti. Nakon prve kave, uslijedila je odmah i druga. Buđenje je krenulo u krivom smjeru. Ritam joj nije dozvoljavao da si priušti polaganu predaju novom danu. Osjećala je bubanje u glavi, cijelo tijelo bilo joj je u grču, a posljedice noćašnje temperature ostavile su tamne tragove pod očima.

Vani, predivan sunčan dan mamio je na šetnju. Nije baš imala volje naklapati sa ekipom na kavu, na nekoj sunčanoj terasi, gdje masa pozera jedva čeka novu žrtvu da stigne. Trebala je nešto nježno, nešto polako. Naklonjeno njoj i njenom današnjem ritmu. Nešto kao što su dječji koraci, mali, usporeni i oprezni, koji svojim tapkanjem istražuju tlo. Trebala je samoću koja će pričati sama sa sobom. Da, to je bio način na koji si je mogla povratiti barem dio energije. Sunčeva energija i sređivanje kaosa u mislima.

Krenula je u šetnju, štiteći oči i glavobolju velikim crnim naočalama, polako. Već pomalo utonula u misli i razgovor sa samom sobom, primjetila je predivnu voćku ukrašenu cvjetnom haljinom. Mirisnu i tako ponosnu, grandioznu, da se zagledala u nju i stala udisati kroz nos taj očaravajući miris. Gledala ju je i razmišljala. Priroda. Svi odgovori su nam pred nosom. U prirodi. Samo ih trebamo pogledati, prepoznati. Shvatiti i prihvatiti. Jednostavnost prirode nas uvijek iznenadi. Ovo stablo. Ova voćka, sada je proljetna. Ali, nije uvijek takva.

Kiše joj padaju, one slabije i one jače, ponekad i danima. Tuče je udaraju, bol joj nanose, oštete joj nježnije grane. Hladnoća je ogoli, natjera da se povuče u sebe, da čeka toplije dane, strpljiva. Bure je nemilosrdno savijaju, krive je iz korijena, ali ovu još nisu isčupale. Dječica joj, ne znajući što čine, kidaju listiće, cvijetove, grančice, a kasnije i plodove. Ali, kada stigne postojano sunce, kada se temperatura podigne, to stablo tako se nevjerojatno brzo oporavi. Zabljesne prekrasno i savršeno, da nas naprosto uvijek očara ta moć obnove i preživljavanja.

Pognula je glavu. Zaklopila je oči, da zadrži suze koje su prijetile krenuti niz njene obraze. Glavobolja je i dalje bila jaka. Tijelo joj je i dalje bilo na rubu snage. Ali, znala je. Njena zima jednostavno, još uvijek traje. Bure pušu prejako, hladno joj je. Kiše su uporne i premokre, a tuče je skrše svaki put. Da. Podigla je pogled, skinula naoćale i još jednom s velikim poštovanjem odmjerila to veličanstveno stablo, ukrašeno s milijun predivnih bijelih latičastih pahuljica.

I samo se ponadala, onako istinski i zahvalno, da će uskoro i ona moći odjenuti svoju cvjetnu haljinu.

amami @ 00:25 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.