Brojač posjeta
99107
 
Blog
srijeda, travanj 16, 2008
*
Stan je bio pod opsadom glazbe. Glasno je slušala i pjevala pjesme koje je komp svirao jednu za drugom. To je bio njen način da ublaži bol. Kada bi pjesma krenula, ona bi svoj glas pustila tehnički savršeno. Voljela je pjevati. Voljela se predavati melodiji i stihovima. Aktivirati dijafragmu, kontrolirati jačinu glasa, izdržati ton i puštati ga polako i dugo. Igrati se s glasnicama, prebacivati tonove kao žongler svoje šarene loptice. Glazba je za nju bila sloboda, a s glasom i tonovima voljela je koketirati. Ljubav i beskraj užitaka. I zato je danas pustila glas iz pluća, moćno i sigurno. Da osjeti tu predaju, tu ugodu i zadovoljstvo kada se stopi s melodijom. Da se smiri.

Paniku je pokušavala zadržati pod kontrolom. Pakirala se. Iz svake prostorije u stanu trebala je nešto uzeti. Putna je torba bila sve punija dok je slagala stvari u nju. Popis, koji je stavila na krevet i uredno križala ispunjene natuknice, bivao je sve šareniji. Još joj je malo ostalo. Uskoro kreće. Dok se podizala nakon što je posložila par majica, uhvatila je svoj odraz u sobnom ogledalu. Prestala je pjevati. Crna kosa isticala je još više njeno blijedo lice. Tamne oči, pomalo preplašene i umorne, imale su saveznika, podočnjake. Usne su joj bile nijansu crvenije, prokrvljene od gibanja tokom pjevanja. Gledala je mladu ženu koja se sprema na put. Izgubljenu, ustrašenu. Nije vrijeme za samosažaljenje i samokritiku, pomislila je i krenula se dalje spremati.

Nikome nije rekla gdje ide. Nije bilo potrebe druge opterećivati. Znala je da će joj već večeras ili najkasnije sutra mobiteli početi zvoniti. Oni najbliži su znali. I mrzili su to što se ona uvijek u takvim situacijama tako jako distancira od svih. Zatvorila bi se u sebe i nikome ne bi dala pristup. Odrezala bi sve od sebe i sama vidala svoje rane, sama prolazila svoje košmare, sve sama. Ali, poznavali su je i znali da je uvijek takva kada je situacija vrlo ozbiljna i kritična. To im je bio pokazatelj. Iako, suprotno njihovim potrebama ili željama, poštovali su njen izbor. Alternativa baš i nije bila pogodna za njih, jer ikakvom upornošću s njihove strane još bi se više udaljila. Bila je odlučna u takvim trenucima. I zato je sada bila sama.

Zatvorila je torbu. Uzela je ključeve sa stola. Još jednom preletjela pogledom po stanu. Sve je bilo na svome mjestu. Rolete spuštene, smeće ispražnjeno. Biljke natopljene vodom, taman za par dana, kada će joj sestra doći provjetriti stan i opet im dati tako potrebnu tekućinu. Ugasila je komp. Tišina je zavladala stanom. Teška i mučna, a tako gromoglasna. Izlazeći iz stana promrmljala je: 'nadam se da se vraćam uskoro, pa-pa'. Da, nadala se.


amami @ 11:15 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.