Brojač posjeta
99107
 
Blog
nedjelja, ožujak 9, 2008

*
Putovala sam. Vrijeme nije postojalo. Barem ne znano meni. Kao da se dimenzija proširila, a pola sata činila su se kao vječnost. Kilometri su pričali razne priče i pitala sam se koja je ispravna, koja će se pokazati kao 'naša'. Nestrpljivost. Da sam mogla letjeti, poletjela bih da ubrzam sve. Putem sam brzo starila. Kao da sam išla ususret nekome koga jako dugo poznajem i jedva čekam vidjeti ga opet. Da, put je trajao predugo.



Očekivati nešto u takvim situacijama, može biti ravno suicidu. Pripremiti se možemo uvijek samo djelomično. Ostalo je sve u rukama Svemira koji tako močno nad nama vlada. I bila sam mu zahvalna što sam konačno stigla na odredište. I što nisam sama na istom.


U očima promatrača može se pročitati puno toga. Moje oči su bile umorne. Umorne od puta, umorne od nestrpljivosti koja me je izgorjela putem. Nisu promatrale. Nisu mi trebale tada. Jer, stati tako blizu i osjećati, to je bilo dovoljno, to je bila poanta. I opet sam bila zahvalna na predivnom ispunjenu zadanog i željenog.


Osmijeh. Njega sam ipak vidjela. Tako je zračio da bi ga i slijepac vidio. U očima. I na usnama. U cijeloj naklonosti i dobronamjernosti. I sve orgulje ovog svijeta zasvirale su predivnu simfoniju, tako spontanu, tako prirodnu, tako divlju i neobuzdanu.


Ostalo je stiglo s kišom i vremenom koje je curilo kao nemilosrdni pijesak u satu. Toliko brzo i neukrotivo da sam poželjela razbiti mu tanke stijenke i provući ga kroz prste. Kao da bi to promijenilo nešto, zaustavilo vrijeme barem na kratko.


Ali, nisam mogla. I opet zahvala, pokorna. I konačno, smirena i sigurna.

 


amami @ 15:15 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.