Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, kolovoz 8, 2008
*
Od kada hodam ovim ulicama, nosim osmijeh na licu. Možda je stvar vjetra koji puše. Koji se zapliće u moju kosu. Dodiruje me oprezno i nježno. Ali, svakim korakom sve dublje. I donosi mirise u svojim rukama. Obljubljuje me njima. Baš one koji mi se sviđaju. Koji me ispunjavaju svojom posebnošću. Štoviše, vode me naprijed uz njegovu pomoć.

Možda zbog toga što ulica ima predivno kamenje utisnuto u pod. Staro, izlizano. Sjajno. Ali, neoštećeno. Jer, davnih su dana znojni i umorni ljudi obrađivali sve i jedan kamen u njoj. I ostavili su puno truda. I dio svoje energije, koju je taj isti kamen upio. Na kraju, bili su zadovoljni napravljenim. A, to se osjeti dok koračam.

Možda je naprosto stvar da je sunce ovdje malo drugačije. Jer uz lagani vjetar, uz zvuk mojih ženskih koraka po kamenju, sunce nije vrelo i nepodnošljivo. Dapače. Ovdje je ugodno. Taman na granici kada bi postalo pretoplo. I uživam. Istinski. A možda i zbog glazbe, koja dopire kroz neki širom otvoreni prozor s pogledom na tu posebnu ulicu. Vjerojatno ukrašenog petunijama, uz bosiljak koji raste i miriše. I možda se koja kuhinjska krpa zaprljana tokom pripremanja ručka, trenutno suši na špagici.

Slučajnost određene radnje dovela me u tu ulicu. U biti, da li je slučajno? Jer, nagnala me potreba da se zahvalim jedne kasne večeri. Impuls koji sam osjetila tada. Za prekid jedne teške teme. Mučne za mene, a pogotovo pred spavanje. I dobila sam nazad iskren osmijeh. Poziv da dođem. I otvoren put za koračanje tom ulicom. U koju sam provirila već više puta, ali nisam imala hrabrosti ili vremena i zakoračiti.

No sada, evo me. Hodam. Sa osmijehom. Uz predivan vjetar. Uz mirise koji mi bude nježnost. Uz kamen koji zrači pozitivnom energijom. Uz sunce koje me miluje i ohrabruje. Uz glazbu koja mi se sviđa. Hodam. Pogledavam. Udišem. Istražujem. Upijam. Učim ritam novih koraka nepoznate ulice.

I još samo trebam podignuti ruku i probati uhvatiti vjetar. Obraze suncu okrenuti. Mirise oko tijela obmotati. Sagnuti se i pogladiti ulicu. Dodirnuti je sa posebnom pažnjom, da bi dojam bio potpun. Te po njenom glatkom kamenu zaplesati uz taktove voljene glazbe. Sa istinskim ritmom u sebi. Oslobođena nekih drugih ulica. Nekih starih mirisa i vjetrova koji su me nemilosrdno lomili. Ulica kojima više ne želim hodati.


____________________________________________

♪♫♪♫♫♪♫♪
"La canzone dell' estate" Matteo Valli


.
. .
amami @ 10:50 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.