Brojač posjeta
99101
 
Blog
nedjelja, kolovoz 24, 2008
*
Poželjela sam napisati oglas. Mislim da bi tako nešto i trebala učiniti. Jer, preuzeti na sebe sve uloge koje me život zatraži, stvarno ne mogu. Niti imam toliko volje. A nisam toliko opterećena drugim ljudima, da bih si u tri u jutro uređivala nokte. Pogotovo, ako ustajem u šest sa posebnim misijama uz jutarnju kavu.


Vrijeme nas gazi. I nemamo ga puno, koliko god mi puta nonšalantno mahnuli rukom na tu misao. Sat je neumoljiv. Svi znamo ono famozno 'tik-tak tik-tak'. Samo ne znamo kada će nama zadnji 'tak' odzvoniti. Može se dogoditi bilo kada. Mi smo ljudi vrlo lomljiva i lako smrtna bića. A vrijeme nemilice trošimo na krive stvari. Na krive ljude. I kao po nekoj izvježbanoj šabloni, radimo to stalno.

Sada je lakše. Jednostavnije. Sada mogu kružiti i ogavne spodobe zrakom. Nije me briga. Ima sve što mi treba. Sve što sam željela. Sve što sam htjela. I zahvalna sam. Jako. Jer, sve je tu. I imam osmijeh na licu. Bez grča. Bez ljutnje. Jer, čavke i vrane će uvijek graktati. Pa, makar uslijed silnog truda da budu što glasnije, zaborave da imaju i vlastiti život.

I nije li žalosno da tek kada riješimo financije, možemo se opustiti? I uživati u osobama i ljepoti života. Priuštiti si jedan vikend na koji se spremamo? Negdje, gdje zelenilo vlada. Gdje je tišina cijenjena. Jer, mir se ne kupuje. On prvo mora nastati u nama. A dokle god ikome želimo loše, smiriti se ne možemo. Niti nama ne može krenuti, dok smo puni gorčine. To sam znala i prije. To znam i sada. Jer, valjda zato i ide na bolje. Jer, negativa prema drugima, lupa na nas kao refleksija u ogledalu. I nismo niti svijesni da nam je sve gore. A najtužnije je činjenica, da smo si sve sami prouzročili. Dobro na dobro. Zlo na zlo. Amen!

I konačno je stiglo moje posebno biće. Ona ista koja mi je već očajno nedostajala. Dva se tjedna nismo vidjele. I jedna od prvih stvari koju sam napravila, kada je konačno stala pred mene, bio je zagrljaj. I upila sam pohlepno njen miris. Dva tjedna predugo traju kada nekoga čekamo. I iako znamo da je dobro, redovno se i čujemo, to ne umanjuje činjenicu. Da je kuća pretiha bez nje. Da nam fale njeni dodiri. Prvi jutarnji osmijesi. Jer, matematika vremena je opaka. Kada ti netko ili nešto nedostaje, samo jedan dan čini se kao vječnost. Ali, stigla je. To je najbitnije. Pametna i vedra, kao i uvijek.

I samo udahnuti novi dan. Sa osmijehom na usnama. Sa zahvalnošću u sebi. Jer, uvijek može biti i puno, puno gore.


___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"One of us" Joan Osborne


.
. . .
amami @ 22:30 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.