Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, travanj 11, 2008
*
Popodnevni mir zavladao je dolinom. Jedino su ptičice bile podosta uporne. Osvježile bi se na obližnjem potočiću i nastavile svoje razgovore skakući s grane na granu. Sjedila je na stolici za ljuljanje, u hladovini ispred kuće. Bila je jako tužna, što se moglo vidjeti i po suzama koje su joj šutke klizile niz lice. Držala je oči zatvorene dok se već nesvijesna pokreta stolice, ljuljala. U sebi je nosila iznimnu bol, koju ove nijeme suze nisu mogle isplakati. Prstima i dlanovima maločas je stiskala rukohvate, ali i stisak je, s vremenom, popustio. Predavala se patnji. Prigrlila je tugu kada ju je pozvala da se zajedno poljuljaju. Znala je da drugačije ne ide.

Sunce je već zalazilo. I dalje u istoj pozi, pomalo omamljena od posebnog obreda čišćenja svoje nutrine, polako je otvorila oči. Daleko je bila od očišćenja, ali ovo je bio najbitniji dio. Početak. Temelj svega onoga tako prokleto bolnog što tek slijedi. Ali potrebit, da vrijeme uz njenu patnju napravi sve ostalo. Zavrtila je glavom na sve strane. Istegla ruke iznad sebe. Ustala je na noge koje su bile podosta slabe od višesatnog sjedenja. I krenula prema kućici. Večeras neće zalijevati žedno cvijeće. Neće se ni diviti beskanočnom svodu iznad sebe, s mjesecom i zvijezdama kao glavim likovima. Večeras se neće prošetati do potoka i pogladiti paprat koja je neobuzdano rasla uokolo. Ne, večeras neće ništa od toga.

Večeras će samo ležati u krevetu i pokušati zaspati. Usnuti s tim tupim osjećajem, koji je bio tako snažan da joj je sve suze potrošio.

amami @ 15:40 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.