Brojač posjeta
99107
 
Blog
ponedjeljak, ožujak 24, 2008
*
U vrijeme pred zoru, dok je još rosa vodila glavnu riječ pod budnim pogledom zvijezdi i mjeseca,  sjena se pojavila na balkonu jedne zgrade, sakrivena vremešnim stablima. Primakla se bliže rubu, pogledala preko pregrade ukrašene lončanicama, iako od mraka jedva da je išta vidjela. Nije joj bio bitan pogled, koliko miris. Rosa je okupala svo bilje, a miris je bio predivan.


Tišina je vladala. Magično je biti ovako opijena kada dobiješ noć, tišinu i mirise, pomislila je. U ruci je držala šalicu tople kave, koja se tako predivno stopila sa ostalim mirisima. Otpila je gut, toplina je krenula niz njeno grlo. Spustila je pogled sa zvijezdi. Mala maćuhica, koja po svjetlu ima ljubičasto-bijele boje, ravno ispred nje, sada je izgledala usnulo u svojim sivo-crnim nijansama. I ostalo cvijeće na balkonu je spavalo. I još malo će spavati.

Svako toliko prošao bi dalekom ulicom neki zalutali auto koji bi kratko poremetio tišinu koja ju je obuzimala. Voljela je tu tišinu, pred samu zoru. I čekala je pjesmu. Čekala je da čuje onog predvodnika koji će jutros imati zadatak probuditi sve ostale. Uživala je u toploj kavi, šalicom je grijala dlanove, pogledom je šarala nebo i usnulo cvijeće. I začula je, prvi cvrkut. Još jednom. I još jednom. Tada, još jedan cvrkut. I uskoro su se ptičice u parku pod njenim balkonom budile, uz jutarnju pjesmicu. Udahnula je duboko. Započinje novi dan.

Pogledala je prema istoku. Da, nijansa se malo promijenila. O da, uskoro će i boje krenuti. Poveselila se, iskreno i djetinjasto. Smatrala se posebnom jer sve ovo može vidjeti, osjetiti, doživjeti. I znala je da će zbog svega ovoga, imati jedan predivan dan, započet iskonskim buđenjem. Otpila je još kave, zapalila cigaretu. Sada mirisi više nisu igrali toliko veliku ulogu. Pogleda uprtog u istok, uživala je u rađanju novog dana. I nije bilo bitno što se promet s ceste pojačao i kvario pjev neumornih ptičica. Sve se budilo i to je za nju imalo posebnu draž. Kada su boje postale svjetlije, kada je mogla vidjeti bez naprezanja očiju park ispod balkona, nasmiješila se.

Priroda joj je poklonila prekrasno buđenje. Rađanje još jednog novog dana.
amami @ 14:30 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.