Brojač posjeta
99107
 
Blog
ponedjeljak, ožujak 31, 2008
*
Ljubavna priča skrivenih namjera? Ne. Samo reala u dubokoj emociji zapletena, tu na Kvarneru, uz šum neumornih valova. Nije jugo, nije bura, samo šapat koji zove: pomozi mi da shvatim i prihvatim.

Amor je nekada davno, još kao dijete, vježbao gađanje. Kažu da je bio presladak, ali nije znao gađati. Legenda je nebitna. Ona će je sebi prilagoditi. Sadašnjost je vrištala za strelicama. Ali, i Robin Hood je znao fulati, ako bi mu zanosna djeva puhnula prema uhu u trenu koncentracije.

Da, znala je dobro tko se igra s vatrom. Posljedice su bile opasne i ozbiljne. Ali, nije mogla protiv sebe. Voljela je izazove. Dražili i mamili su je da posegne, proba, pokuša. Davnih dana s motom u mislima –ja to mogu, ja to hoću i ja to znam!- odrastala je tako mila i zgodna izvana, a tako buntovna i divlja u sebi. O da, naravno, emotivni dio nje nije niti bio upitan. Nije li Zvijer uz Ljepoticu pokazala baš ono što svi ulickani baš i nemaju? Emocije? One iskrene i prave. Sve ostalo je šminka za gledatelje koji hvataju krajičkom oka sve nepravilnosti ili savršenosti. Kao protkani idiotizam kroz svakodnevnu konverzaciju.

Oh, ne! Opet je bila gruba u mislima. Pojavile su joj se bore između obrva. Kako nekome objasniti da je davnih dana izgubila cipelicu, prije točno osam godina? I da od onda još šepa dok hoda? Godine su donijele to da vizualno usklađeni kukovi funkcioniraju i pogled na njene noge ne pokazuje nikako pomankanje obuće. Naučila je čak i plesati, savršeno se uvijati u ritmu glazbe. Predavati se melodiji, kao što se predavala svemu što je ikada radila. Recept je bio vrlo jednostavan. Samo duboko u sebi osjetiti. Dozvoliti da se boja osjeta razlije unutar cijelog tijela. Da se koža naježi, a pogled dobije sjaj. Divljina i strast kao vrlo senzualno oružje uz pravilne note. Putenost kao nusprodukt. Podatnost kao poklon.

Legla mu je u krilo. Povila je leđa i udobno se ugnijezdila. Gladio joj je kosu i šutio. Voljela je njegov dodir, tako spontan i nenamjeran. Hranio ju je. Istinski i duboko. Neka se i Amor malo odmori, a cipelicu će tražiti neki drugi put.

amami @ 22:30 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.