Brojač posjeta
99102
 
Blog
petak, srpanj 25, 2008
*
E, da. Nešto sam danas kao i radila. I jučer. Ali, godišnji su započeli, malo su se ulice razrijedile. Sada je gušt voziti kroz određene predijele grada. Korzo je i dalje krcato. Ti ljudi nisu čuli za siestu? Ili valjda ta kava u centru ima poseban okus, osim što joj je i cijena posebnija.


Dakle, radila sam i jučer. I jel' se sjećate onog sa hipnotizirajućim pogledom od prije par dana? Noh da, jučer je došao na probu hlača. Bila sam u nekim lastikama, mjerila i zapisivala metražu istih. Nisam niti skužila da je netko ušao, jer su vrata stalno otvorena.

Čujem kolegicu kako pozdravlja. Čujem dubok i muževan glas. Uf! Neopisivo.
Malo me štrecnulo kada sam ga ugledala, priznajem. Ali bila sam strogo profi. Vidjela sam da me promatra, odmjerava. I znala sam da čeka vidjeti ono nešto kao i prije par dana. U prijevodu, zbunjenu šiparicu zamućenog pogleda, rumenih obraza i lagano otvorenih ustiju.

Ali, mogu ja to, a-ha. Samokontrola. Kada hoću. A tada sam htjela. Smiješkao mi se zavodljivo, ali nekako kao da je u biti samozatajan. Čudan neki frajer. Ne priča puno. Samo očima govori. Promatra i upija. Mimiku zna protumačiti, kao i govor tijela. Kao da smo u istu školu išli. Mogu komotno reći da naginje na moj tip muškarca. Ali, pec! Opasan!


Poslala sam ga na presvlačenje. Ful profi, zaleđenog izgleda lica sa druge police lijevo gore i osmijehom redni broj četiri. Otišao je iza pregrade. Nisam htjela zamišljati kakav je u boxama. Svim silama bacila sam se namjestiti zamišljeni pogled osobe u poslu. Obrve tu igraju veliku ulogu. Stvaraju laganu boru posred čela.

Izašao je iz garderobe i stao ispred ogledala. Pogledavao je prema meni, ali ja sam stajala na pristojnoj udaljenosti od dva metra. Hlače su mu padale savršeno. Na guzi posebno. Mda. Nisam ga htjela dodirivati, nema šanse. Stoga sam zamolila kolegicu da označi još tih par sitnica na hlačama. Jer su bile na njemu. Brk mu se pomaknuo, zatreperio lagano i smirio se. Shvatio je spiku. I opet me je provalio k'o kiosk. Ovaj je od vrste muškaraca vrlo opasnih za mene!


Dogovorili smo da sutra dođe po njih. Već na izlasku, okrenuo se prema meni i pitao da li imam vremena sutra za kavu, kada dođe po hlače. Kao iz topa odgovorila sam da nemam, da sorry, ali krcata sam posla. Klimnuo je glavom i otišao sa onim zanimljivim osmijehom na licu. Kolegica me odmjerila uz ono klasično 'pih' karakteristično za ženu u godinama. A ja sam si išla skuhati kavu.

Intuiciju slušam, ali imam i određeno mišljenje o takvim fatalnim frajerima. Uostalom, bolje tako ugodan oku i zanimljiv klijent, nego netko tko te emotivno rasturi i ode šivati hlače kod druge šilice.


I sutra je postalo danas. Moram li napomenuti da kao slučajno nisam bila u studiu u vrijeme kada je trebao doći? Bajke naprosto neka ostanu ono što i jesu.

Bajke.

________________________________________________


"E ti amo" Marco Masini

.
. .
amami @ 16:28 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.