Brojač posjeta
99102
 
Blog
četvrtak, kolovoz 28, 2008
*
Danas mi malo žešći ritam paše. Vjetar je sve jači. Divlja. Raznosi stare papire bačene uz puteljak popločen crtežima akvarela. Sve se razvodnilo. Sve je dobilo svoju smisao. Sve se razjasnilo. A kada je sunce granulo, osušilo je boju. I crteži su postali jasni. Čak je bio vidljiv i potpis umjetnika. I ostali smo malo iznenađeni. Jer, nije samo jedan. Više je umjetnika crtalo. Ali, sada barem znamo kome se treba diviti. Tko je svoj bjutislip žrtvovao u ime umjetnosti. Tko je noći i rana jutra gubio da bi izbacio svoju inspiraciju. Da bi ostavio trag na tom puteljku.

Jer, bitno je znati imena umjetnika. Možda jednog dana postanu poznati, pa ćemo poželjeti ukrasti koju ploču sa puteljka. Jer, tada će imati veliku vrijednost. Naravno, kao i uvijek u umjetnosti, sada čekamo njihovu smrt. Jer, tako je to u tim boemskim krugovima. Glad je velika. Bolesti se šire. Moralnost je krhka. Ali zato praktični ljudi znaju formulu. Tek kada umjetnik umre, cijene njegovih djela rastu. I nema veze. Mi ćemo čekati. Strpljivo.

U međuvremenu, prošetati ćemo opet tim puteljkom. Neovisno o vjetru. Jer, mi se vjetra ne bojimo. Kao ni kiše. Oni su nam vrlo dragi. Nakon njih, više nikada ništa nije isto. I zato. Spuštati ćemo glave da bolje osmotrimo detalje samih djela. Uzdisati ćemo, jer su ista prekokrasna. I zahvaljivati oštrom oku koji je prvi primjetio sitne i skrivene potpise. I sve nas obavijestio o tome.

Sada nam samo ostaje čekati smrt umjetnika.  


__________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"She builds quick machines" Velvet Revolver

.
. . .
amami @ 13:38 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.