Brojač posjeta
99102
 
Blog
utorak, travanj 29, 2008
*
Dobra vam večer iz kišne Rijeke.

Ovaj blog primarno postoji zbog pisanja pričica. Ipak, zadnje vrijeme imam poriv pisati i direktno se obraćati onima koji čitaju sve što napišem. Naime, u pomankanju vremena dogodi se da mi je teško napisati dobru priču, dobru po mojim kriterijima. Pokoji put prifali i inspiracije kada crtići urlaju na sav glas, kada mobitel zvoni svako toliko i kada... ahm, da. Ima pak dana kada se rasturim od pisanja, inspiracija divlja, ja slobodna, te tada napišem i po pet-šest priča, ali one ne stignu na ovaj link. Hmmm, neke su takve da baš i nisu za objavu, mmmda.

Zašto vam sve ovo pišem? Iz jednostavnog razloga. Naime, fali mi. Ne, ne pisanje, to je ipak preduboko u meni. Vrijeme. Opako mi curi kroz prste. I nezamislivo mi je doći, staviti blog i otići off. Ne mogu ne obići sve blogere. Iako i znam kasniti, redovno sve pročitam i komentiram. Iako mi se zna i opako spavati, opet isto. Znam da zvuči pomalo glupo, ali takva sam. Volim čitati što pišete, volim komentirati svoje dojmove. Sviđa mi se ova blogerska komunikacija, i to jako. I tako visim svakodnevno od jutra do mraka na netu. Naravno, s pauzama, jer ipak nisam dijete sa srebrnom žličicom u ustima. A i volim upijati detalje, promatrati ljude, njihovu motoriku, govor tijela, način na koji se smiju, itd, itd, a to je malo teže na netu. 

Nevjerojatno kako me je ovaj bloger zaveo, privukao. Zamirisao mi tako posebno, da se osjećam podosta zbunjeno. Snubio me i dodirivao dok sam pisala prve tekstove, komentirala pročitane, smijala se komentarima, itd. Naravno, to je sve zbog određenih blogera s kojima sam od prve nepristojno na 'ti'. Ma, zato i volim net! Nema gramatike, nema persiranja, nema potrebe za masu toga što te klepi u reali, čim izbaciš nogu van svog stana. Bon-ton? Da, odgoj i prihvatljivo ponašanje se itekako vidi po načinu komentiranja, ali sve ostalo tu postaje nebitno. Ovdje je sve puno jednostavnije. I sviđa mi se.

No, kao uvijek i u svemu postoji jing-jang. Pisala sam i o tračevima. Da, toga ima i ovdje. Biti će ih uvijek i svugdje. Zanima vas moje ime? Nije problem saznati. Želite li znati broj mojeg grudnjaka? Nema beda, mogu dodati i omiljenju boju istog. Tko mi ulazi u krevet? Koji auto vozim? Gdje radim? Da li su ljubavne priče pisane za nekoga posebno? Nerazumljiva mi je potreba određenih ljudi doznati sve o nekome čije samo priče čitaju na netu. I onda se nađu na kavama, samo da pokupe informacije za daljnje klafranje. I pod obaveznim, nadodaju još par delicija laži, čisto da uljepšaju trač. Dosadan vam je život? Očito.

No, uvijek ima zanimljivih i dragih ljudi. I hvala im na tome. I mislim da sam zbog njih i ovdje. U biti, ne mislim, sigurna sam. Moja lista linkova su oni meni najdraži. Ima ih i još, ali baš se mislim hoću li uopće više ikoga dodavati. Ima ih, sve više i više. Ili meni pada kriterij, ili se kvaliteta nalazi. Ipak, rekla bih ovo drugo. Možda i postojeću obrišem, jer kao što rekoh, ono što vrijedi uvijek se pronađe i bez preporuke.

Dakle, budite lijepi, veseli i dobri, budite ono što jeste čak i ako to niste. Ne dajte se živcirati, ljutiti, brinuti oko gluposti. Prihvatite svakodnevicu kao nešto što vrijedi. Dišite punim plućima, jer život je kratak, a liste boleština sve duže i duže. Čuvajte sebe i svoje u reali. Budite pristojan član blogerske zajednice. I ne širite tračeve ;)

I da, ovo je možda najosobniji post od mene. Slijede priče. Vraćam se na stare i isprobane tehnike. Što je sigurno, sigurno je!


amami @ 20:00 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.