Brojač posjeta
99102
 
Blog
četvrtak, kolovoz 21, 2008
*
Razbijam ovaj lagano uhodani slijed malih priča. Fragmente jedne mladosti. Fikcije pomiješane sa dijelovima autobiograskih elemenata. Kao impuls koji se mora poštovati kada ti se rečenice počnu slagati. Poput tetrisa, jedna na drugu. U glavi. I ne možeš ih zaustaviti, jer se pauza pokvarila. A pred tobom niti papira i olovke. Niti praznog lista worda. Naprosto raste u tebi. Buja. Traži načina da izađe, da se prenese. Da od misli nastane riječ. Rečenica. Stranica. Da postane i ostane. Da postoji.


Kao i te emocije koje sve i da želiš, naprosto žive u tebi. Možeš ih negirati. Možeš se praviti da nisu realne. Jer, emocije nikada to i nisu. One su samo trenutak kemije u mozgu. Ili pokoje godine. Sa svim usponima i padovima. Brežuljcima i slapovima. Poput slobodne papige, koju je netko davnih dana naučio svega dvije riječi: Volim te. A ti imaš poriv uzeti najčvršći slotejp i papigi kljun zatvoriti. I obmotati beskrajnim brojem krugova. Samo da šuti. I da ne nagrđuje ljepotu tišine.

A onda, poput jata lastavica prvih proljetnih dana. Poput krijesnice u mrkloj ljetnoj noći. Stiže misao. Sve je bliže. Praviš se da je ne vidiš kako se polako primiče. Zatvaraš oči kao da će nestati. Moliš se da promijeni putanju. Poželiš nestati u drugoj dimenziji. Sakriti svoj miris koji ostavlja nepogrešiv trag. Ali, gubiš. Jer, shvaćaš da ne možeš pobjeći. Ne od nje. I da stojiš ukopana na mjestu. U stanju koje nije opisivo riječima.

Jer, stiže emocija. Sa papigom na desnom ramenu. Koja oslobođenog kljuna kriješti iz sveg glasa. Uvjerena da govori istinu. A ti se lomiš. I pitaš se. Jer, nisi sigurna da te riječi trebaju tako zvučati. Naučeno. Izvježbano. Umjetno. Toliko puno puta ponovljene, da su čar posebnosti izgubile. I znaš da je to samo riječ. A tebi trebaju djela. Pogled emocije. Onaj koji govori više od sto riječi. Sve ono da osjetiš duboko u sebi, da to vrijedi. Da to živi. I da je to baš ono. Stvoreno samo za tebe.


___________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Wonderwall" Oasis


. .
amami @ 15:50 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.