Brojač posjeta
99107
 
Blog
četvrtak, lipanj 5, 2008
*
U dubokom razmišljanju o svemu, dišem polako, sigurno i pravilno. Ima nešto čudnovato u promjenama, u teškim trenucima, u nemogućim situacijama. Pokrenemo nešto u sebi što nismo niti znali da imamo. Probudimo i najtajanstvenije dijelove sebe. Zaokrenemo neke stvari i ljude u svom životu i namjestimo ih kako nama odgovara. A, navodno smo u najtežem periodu i nemamo snage za ništa. Ali sve oko sebe poslažemo kako želimo. Ovako, bez snage.


I ta nenormalna jurnjava za novcem. Toliko nas izmijeni, promijeni, poružni, usami, da se puno puta zapitam, je li stvarno smisao života u materijalnim dobrima? Imati što više? Pustiti cijelu mjesečnu plaću na moderne krpice, kozmetiku i cipele? Držati u ruci vremenski više kreditnu karticu nego kemijsku ili šalicu kave? Biti okružen stvarima? Voziti što bolji auto? Imati skupi namještaj u puno sunčanih kvadrata? Vikendicu? Na moru ili u planini, birajte? Koliko samo energije utrošimo u zaradu, u kupnji, a zašto? Da bi u starosti uživali u tome? Jer, nekako mi se čini da svi stari žale za propuštenim druženjima, za ljudima kojih više nema, za prošlim vremenom koje nemaju veze s ničim materijalnim. Ne žale što si nisu kupili kuće, aute ili slično. Žale za vremenom koje su olako trošili, koje nisu cijenili tada.

A onda, zdravlje. Ono je danas rijetko. Ako ga nema, sve drugo gubi smisao. Ono je najbitnije. A svi ga uzimamo kao nešto što se podrazumijeva. Ali, nažalost, ne podrazumijeva se. Sve više mladih razboljeva se. Ako nije genetika, onda je stres. Ako je genetika, onda je stres ubrzao bolest. Kronični umor osjeća sve više ljudi. Stalnu iscrpljenost isto. Ne jedemo kvalitetno, nego brzo i tako često s nogu. Pijemo vitamine, minerale i razne energetske napitke, da preživimo dan, tjedan, mjesec, godinu. Anti-age kreme za 40+, žene počinju koristiti već u trideset i nekoj godini, jer im je stres ostario kožu. Tablete za smirenje tako se olako pripisuju, da pola zemlje bez toga ne može. A, zbog čega?

Jer smo pod stresom koji diktira materijalističko društvo. Jer su ljudi postali potrošna roba u začaranoj spirali ganjanja materijalnih nagrada koje si kupuju. Jer drugačije se danas ne može preživjeti.

_*_
Moj niz od osam citata je završio.
Hvala Vam svima na čitanju i pažnji.
_*_

amami @ 22:41 |Komentiraj | Komentari: 69 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.