Brojač posjeta
99102
 
Blog
petak, travanj 4, 2008
*
Gledala je svoje noge. U rolama! Odjevena u trenerku. Dugo je vremena prošlo. Možda i previše. Nekada, to je bio sastavni dio sunčanog dana. Ali, ona više nije bila djevojčica od nekada. Pogledala je malenu. Smiješila se sretna što se idu rolati. Ona i njena mama, kao dvije prijateljice. Kao velika želja što se tokom hladne i kišovite zime nije mogla ostvariti. Danas je proljeće i sunce je. Sve je bilo suho i role su bile željne vožnje. Malena još nije savladala tehniku, ali bila je na dobro putu. Ne, ne mora svirati klavir jednog dana kao ja, ali rolati bi trebala naučiti jer to sama želi, pomislila je.

Kasnije, nakon mnogo cike, smijeha i ozbiljnih situacija u kojim se nije znalo tko koga hvata da ne padnu, sjedile su za stolom slastičarne. Role su bile uredno smještene u autu, a na nogama sigurna obuća, bez ijednog kotačića. Vrijednost ovog popodneva bila je neusporediva s ikakvom zaradom. Svijesna toga, osmijehnula se. Malena je oči širom otvorila od gušta kada je ugledala dvije kuglice, čokoladu i jagodu sa hrpom šlaga nad njima, koje je konobarica stavila pred nju. Tako je malo za sreću potrebno. Za to duševno i emotivno ispunjenje. Divno popodne. Predivno dijete. Presretna ona. Ispunjena.

Iste večeri, umorna od svega proživljenoga, malena je zaspala otuširana i sretna što je naučila rolati bez da je itko drži za ruku. Nakon što je sebi priuštila mirno i opuštajuće tuširanja, krenula je u drugi dio kuće, svjesna da želi još nešto napraviti prije sna. Napisati blog? Ne. Pospremiti nešto? Ne. Našla ga je uvaljanog u trosjed ispred upaljene televizije, sa nezaobilaznim daljinskim u rukama, čak i ovako u snu. Lagano je hrkao, ali sada je to nije smetalo. Tiho se nasmijala na scenu koju je vidjela. Uvijek zafrkancije oko daljinskog i muškaraca, te nepoznate povezanosti između njih. Ali on, sada, tako miran u snu, bio je predivan.

Oprezno je odmaknula daljinski i lagano se ugurala kraj njega. Krenula mu je usnama kao nježni lahor ostavljati tragove poljubaca po licu. Obrazi su mu bili topli od sna. Miris njegove kože koji je upijala između te plejade poljubaca, osvajao ju je uvijek tako duboko. I dalje je spavao, samo više zvukova hrkanja nije bilo. Kada je stigla do njegovih usana i ovlaš ih dotaknula, njegove su se lagano pomakle i zadržale njene, ljubeći je. Uskoro je njegova ruka bila u njenoj kosi, a poljupci nisu više bili kao lahor. Rukama joj je obujmio tijelo, ne želeći da stane ili ode. Ali, nije htjela otići. Samo se prepustila tim usnama, rukama, i uživala. Samo s njim. Da, to je za nju bio savršen kraj jednog dana.


amami @ 12:00 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.