Brojač posjeta
99102
 
Blog
nedjelja, kolovoz 3, 2008
*
U početku bijaše riječ. Jaka. Postojana. Nedvosmislena. Riječ koja je planine pomicala. Koja je rijekama korita stvarala. Koja je mora posolila. Šume obojala u zeleno. Pticama pjev dala. Paperjaste oblake postavila na nebo. I povrh svega, noću poslagala zvijezde i njihovu svjetlost.


Riječ. Koja je nešto vrijedila. Koja je imala svoje dostojanstvo. Snagu. Iskrenost. I nikada nije bila pusta tlapnja ili laž. Jer, noću su zvijezde stvarno krasile nebo, dok su danju bijeli oblaci putovali. U zelenim šumama ptice su pjevale. More je bilo slano. Rijeke su imale svoja korita. A planine su se pomicale sa svakim uzdahom stare Majke Prirode.

U potrazi za bezgraničnom istinom, ljudi su počeli drugačije doživljavati riječi. Nije svaka riječ na isti način svakome i zvučala. Nisu se razumijeli. Tražili su smisao. Stvorili sinonime. Riječ je i dalje imala težinu, ali više kao individualnu. Pogubila se magična moć. Nestala je u koritima nemirnih i brzih rijeka. Otputovala na udobnom oblaku. Nekome drugome postala jaka. Nekome drugome krasila dane. Ugrijavala dušu.

Riječ. Izgovorena. Napisana. Odpjevana. Prešućena. Rečena pogledom. Ili dodirom. Pokretom tijela. Mimikom lica. Suzom. Ili poljupcem pod vedrim noćnim nebom. I dalje mnogima bitna. I dalje doslovna i iskrena. Jer, i dalje noću zvijezde sjaje uz Mliječni put i u sklopu Plejada. I shvatimo da smo tako mali pod nebeskim svodom. Jer, ako je riječ iskrena, onda se nebo naprosto prošara tim prekrasnim točkicama.

I bi noć. I zvijezde. I riječi. Iskrene.

__________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪

„Ti sento“ Matia Bazar. .
amami @ 18:10 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.