Brojač posjeta
99102
 
Blog
utorak, ožujak 18, 2008
*

Trebam te. Da, trebam te. Iako ti to vjerojatno ne bi htio čuti. Znati. Jer bi te opteretilo i htio bi to promijeniti samo da me zaštitiš, utješiš. Ali, trebam te. Ona emotivna, mala egoistična potreba da si kraj mene. Čisto da upotpunim ovu prazninu koja mi bolno zjapi i ruga se mom karakteru i egu. Potreba. Slabost svih nas? Koja se rađa iz nemogućnosti dodira. Pomankanjem pogleda. A, onda i mirisa. Čista i iskrena, malo posesivna, ali potreba u cijelom smislu same sebe. Uz ogromnu želju da se to trebanje pretvori u gledati, dodirivati i mirisati.

Egoistična? U biti, da. U cijelosti je takva. Želi se nahraniti, napiti tvoje prisutnosti. To nije dio ljubavne emocije, jer ova druga ne traži nikada ništa. Ljubav ne poznaje trebanje, ona nije sebična i posesivna. Ona je slobodna emocija. Čista od svega. Ali, trebanje je nusprodukt ljubavi. Dio naših slabosti. Davanja ljubavi, dijeljenja iste, čak i kada nas to nitko ne traži. Uzimanje trenutaka čak i kada nam ih nitko ne daje. Lopov je to trebanje. Ali, i praznina. Rugalica našeg jakog dijela karaktera, koja nam pokazuje da sami ne možemo. Jer, imamo iskrenu i jaku potrebu dijeliti nešto s nekim.


A onda, opet. Je li to istina? Ili, možda bi bilo dovoljno samo da si tu. Kraj mene. Možda bi se 'trebam te' pretopilo u nešto drugo. Opet bih htjela dijeliti nešto s tobom. Uz riječi 'želim te'. Jer bi me miris opio, pogled otopio, dodir zaludio. I ne bih mogla sama. Jer, opet bi te trebala da zajedno podijelimo tu želju. Naravno, uz tvoju koja je dovoljno postojana kao i moja. Jer i ti bi zatrebao. A, onda i poželio.


Imalo drugačije, moje trebanje bi ostala samo izgovorena riječ u zraku, zaleđena od samoće.
amami @ 21:45 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.