Brojač posjeta
99107
 
Blog
subota, svibanj 3, 2008
*
I opet, osjećala je njen pogled na sebi. Nije mogla zanemariti količinu negativne energije koju je dotična usmjerila na nju. Znala je da pakosno traži na njenoj odjeći neki detalj koji bi joj poslužio da nahrani svoju jadnu zavist. Promatrala joj je tijelo tražeći mane. Kosu joj je već iskritizirala na glas kada je rekla da su joj crne kovrčice bolje stajale od ovog izgleda famme fatale: 'Jer to tako nisi ti. Ti si prestrastvena za tako profinjenu frizuru.' Tada joj se zagledala u lice i znala je da opet traži i najsitnije pojedinosti. Nasmijala se na glas zbog glupe situacije, onako veselo kada znaš da ti nitko ne može ništa i provokativno podigla svoju lijevu obrvu. Opet razlog: 'I kako uopće dižeš tu obrvu? To mi je tako koketno, a sama nisam nikada uspijela kada sam probavala.'


A-ha, stigli smo do pomirljivog tona, pomislila je. Svaki susret s njom uvijek je bio isti. A sudbina joj je namijenila da se često susreću. Diana. Mlada žena koja je željela ostati djevojka, nesređenog privatnog života. Uvijek u potrazi za nekim macho muškarcima, a završila bi sa zauzetim ili oženjenim. Frustrirana do bola. Iritantnog glasa i s nešto viška kilograma koji su je pogrđivali samo zbog njenog ružnog karaktera. I ljubomorna na sve žene oko sebe koje ne dijele njenu 'patničku' sudbinu ili koje su u normalnim vezama ili brakovima. Iako je nije previše diralo što misli o drugima, Diana ju je istinski umarala.

Nije bila vična konfliktima, te joj je bilo draže udaljiti se. Ali, koji puta bilo ju je nemoguće izbjeći. I svaki bi put bilo isto. Prikrpala bi se za nju, ne puštajući je da komunicira s drugima. Poput pijavice. Opterećivala bi je svojim problemima, tračevima kojim je hranila svoju mizernu dušu. Nisu bile prijateljice, stoga niti ona nije imala namjeru ulaziti u duboke razgovore s njom. Nije joj bila draga, ali pristojnost od koje nije mogla pobijeći, prisilili bi je da je satima površno sluša.

Tako je bilo i taj dan. Došla je na jedno slavlje kod prijatelja. Muž i žena, obljetnica braka i razlog za okupljanjem. Na žalost, Diana kao frendičina sestrična bila je prisutna i odmah se prikrpala njoj. Vidjela je da su ostali odahnuli, jer je njih pustila na miru. 'Da, dobro, sada sam ja na tapeti', promrmljala je frendu dok se ovaj počeo smijati. Drugi su joj namigivali preko sobe, tješeći je time, ali vrlo zadovoljni što su se dotične riješili.

Ali te večeri, pristojnost je lagano popuštala. Godinama je ta igra mačke i miša trajala, a sir se već usmrdio od stajanja. Bila je umorna, lagano nervozna, a Diana joj je opet drobila o kolegici i šefu koji su dan ranije razbili fotelju na kojoj ona sjedi, jer su se sigurno sexali poslije radnog vremena kada nije bilo nikoga. Trenutak za anale bio je, kada je ona tako draga, uvijek nasmijana i cijepljena protiv netolerancije ustala i pred cijelom dnevnom sobom, svim prisutnima rekla:

„Ljudi, ili ćete je smiriti i malo maknuti od mene, ili ću ja prestati dolaziti kada se njen dolazak očekuje. Jer, ja ne mogu više ovako. Niti želim više. Diana, oprosti, ali ne zanimaju me tračevi. A vi ste svi bezobraznici, jer sve kao lijepo s njom u facu, a iza leđa vrtite oči i tračate je. Niste ništa bolji od nje koja trača sve od reda. Ali, za razliku od vas, ona to radi javno.


A sada idem doma, žestoko me pere pms. Mda, ovaj pms je odlična isprika u nezgodnim situacijama, a rekla sam vam sve što sam htjela!

I have pms and what is your excuse, hehe.“- osmijehnula se, rasterećena, i izašla je van.


Znala je da joj nitko neće zamjeriti. A Dijana? Pa, možda je bilo vrijeme da čuje istinu. Možda., mislila je dok je guštala u predobroj čokoladi sjedeći doma u fotelji, ispred tv-a. U miru i sama. Čekajući da još jedan koncert završi.amami @ 21:45 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.