Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, kolovoz 22, 2008
*
Umorna. Od riječi razumjevanja. Od nepozvane utjehe. Od dosadnog suosjećanja u očima. Kada ti je već naporno i gledati u tom smjeru. Jer, gubiš volju. Ne vidiš više smisao svega. Želja je već odavno spakirala torbe i otputovala. Jedina pametna, izgleda. I samo postojanje stvara bol. A prisutnost postaje svakodnevni vrtlog. Koji jednom kada te uhvati, ne pušta tako lako. I nemilosrdno te vrti. Dok vrištiš. I što više ispuštaš krikova, to te jače baca kroz zrak. I gledaš samu sebe kako letiš. Bez krila.


Kao krezubi trbuhozborac. Koji je zadnji novac dao za izgled svojeg lutka. Pa su ga prelakirali i u fina odijela odjenuli. Ali nije dovoljno zaradio da može sebi i zube kupiti. Popraviti. Jer, ionako mu ne trebaju. Jer ne živi svoj život. Lutak je bitan. Lutak živi. I dokle god lutak ima posla i razloga za stati na scenu, i on živi kroz njega. Raduje se zbog njega. I govori, bez da mu se usnice pomiču. Govori kroz lutku.

A čežnja. Ma, ona uvijek ima nešto za reći. Pravi se elokventna. Pravi se mudra. Trudi se kada već svi drugi odustanu. Sa velikom snagom raspliće ribarsku mrežu. I dok krpa nove rupe na istoj, pjevuši tužnu pjesmu o lijepoj Jani. I dopušta drugim ribarima da joj dođu blizu. Ali, ne preblizu. Jer onda, iznenada, postane divlja. Neukrotiva. Ne želi da joj je itko toliko blizu. I tjera ih svojim opakim pogledima od sebe.

U konačnici, sve je to samo masa. Čudnih boja. Čudne kombinacije mirisa. Energija, zatočenih na jednom mjestu. Jedna ogromna masa. Bez recepta, tako nepotrebna. Bez uputa, tako nupotrebljiva. A bez volje, tako naporna.

___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"It's my life!" Bon Jovi
. .
amami @ 12:00 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.