Brojač posjeta
99102
 
Blog
ponedjeljak, veljača 9, 2009
*
Mogla bih danas pokrenuti se i preokrenuti svoj svijet. Moju malu oazu mira. Mogla bih zamišljenim čarobnim štapićem pokoriti sve protivnike koji mi smetaju. U maniri starog čarobnjaka, blebetala u žabe krastače pretvoriti. A tada, kao prava vještica koja uvijek nešto kuha u svom kotlu, pojedine žablje batke iskoristiti za napitak. Bez posebnog cereka zadovoljstva. I sa metlom koja miruje u kutu.

Mogla bih jutarnju rosu jagodicom prsta nježno dodirnuti. Diviti se lakoći pokreta leptira. Gledati sunčeve zrake kako se probijaju kroz tamne oblake. Pratiti let galeba koji se propinje u sve veće visine. Osjetiti miris svježeg zraka prohladnog vjetra. I u daljini nazrijeti bijele, paperjaste oblake koji dolaze. Da. Mogla bih.

Ali, tebe. Tebe ne mogu izbrisati. Prema tebi sam nemoćna. Ne mogu te osloboditi tvojih okova. A tako bih htjela. Tvojih navika. Odluka. Ne mogu ti niti strahove otkloniti. Samo nijemi krik na usnama poljupcima zacijeljivati. Tvoje boli preuzeti na sebe, ne mogu. Nije mi dano toliko toga. Toliko toga ne mogu.

Ali, dano mi je jedno. Mogu te iskreno voljeti. Onako kako i ti voliš mene. U mislima. U mašti. Dok kucamo u auri i igramo se bojama. Dok se pretapamo u riječima. Jer, volimo pojam ljubavi. Zajedništva nas dvoje. Pojam pripadanja. Bliskosti. Predaje, one iskrene i duboke. Nepatvoreno i prirodno. Kao nas dvoje. Pa sve do pogleda. I dodira. Volimo nas.

Moja oaza i dalje je mirna. Promijenilo se samo jedno. Tamni su se oblaci odmaknuli. Vidim puno bolje. Jasnije. I krenula sam u potragu za čarobnim štapićem.

.
amami @ 11:02 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.